Logo stadwageningen.nl


Plastic Soup Surfer op Woetstok

WAGENINGEN - Op zaterdag 24 juni verwelkomt wethouder Dennis Gudden de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga op het podium van Woetstok.
De Plastic Soup Surfer is dan al 22 dagen onderweg van de bron van de Rijn in Zwitserland naar Rotterdam, peddelend op zijn SUP-board gemaakt van plastic zwerfflesjes. Zo voert hij actie tegen het zwerfafval in de Rijn, zo'n 40.000 kg per jaar! De Wageningse Kanovereniging De Bovenste Polder en Wageningen Schoon hebben Merijn Tinga uitgenodigd zijn verhaal ook in Wageningen te vertellen.

Om 14.30 uur zal Merijn op het podium van Woetstok het publiek meenemen in zijn strijd tegen de plastic soup. Hij wil de producenten aansporen ervoor te zorgen dat er minder zwerfafval in de rivieren belandt, bijvoorbeeld door ook op kleine flesjes statiegeld in te voeren. Ook Giel van Ingen (10 jaar) staat op het podium als de jongste ambassadeur van Wageningen. Giel maakte op 6 mei de stadsgracht schoon vanuit zijn kano. Hij volgt Merijn via zijn vlogs.

's Ochtends gaan de kajakkers de Rijn op om zwerfafval te verzamelen. Daarvoor hebben ze manden op het dek gebonden. Al peddelend varen ze Merijn Tinga tegemoet en begeleiden hem dan naar Wageningen. Ook watersportvereniging VADA (kajakkers en roeiers) sluit zich hierbij aan.

1 reactie
Meer berichten