Logo stadwageningen.nl


Ik haat de term 'dameskapper'

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Ron van Tessel aan de beurt.

Naam: Ron van Tessel.
Geboren: Op 12 januari 1964 in Utrecht.
Woonplaats: Ik woon in Nijkerk, maar heb mijn werk in Wageningen. Ik vind Wageningen een stad met internationale allure.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik woon samen met Wim, we hebben een vriendschapsrelatie. Hij doet voor mij onder andere de marketing en reclame.
Hobby's: Ik houd van allerlei soorten muziek. Het is maar net hoe mijn stemming is. En ik ga 3-4 keer per week naar de sportschool.
Opleiding: De Mbo-opleiding voor mode en een kappersopleiding.
Huidige beroep: Stylist, dat woord gebruik ik bewust. Ik haat de term 'dameskapper'. Ik heb mijn eigen zaak Hair-Inc aan de Junusstraat.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het opbouwen van een relatie tussen een klant en mijzelf, zowel in communicatie als in uiterlijke verandering.
Verder actief: Mijn werk slokt veel tijd op. Geen overige activiteiten dus.
Stamcafé: MAUVE Restaurant en Bar in Laren, een plek om je thuis te voelen. En in Wageningen de café's op de Markt.
Favoriete club: Café del Mar, een uitgaansgelegenheidsclub op Ibiza. Het is een populaire toeristenattractie die bekendstaat om zijn uitzicht op de zonsondergang.
Favoriete krant: Ik lees geen papieren krant. Alles gaat via internet
Favoriete CD/muziek: Chill en loungemuziek met easy beats. Dat draai ik vaak in mijn salon. Op zijn tijd een heerlijke hollandse tranentrekker.
Favoriete sport: Cardio-fittness
Favoriete vakantieadres: Zuid-Spanje
Slecht in: Mijn bed opmaken en de boekhouding doen. Ook ben ik niet technisch.
Goed in: Luisteren en gastvrijheid.
Hekel aan: Mensen die zich anders voordoen dan ze zijn. Hun ware aard komt hoe dan ook een keer naar boven. Verder houd ik niet van verkeersdrempels in nieuwbouwwijken en kan ik er slecht tegen als mensen niet integer zijn.
Spijt van of over willen doen: Dat ik niet eerder een samenwerking ben aangegegaan met mijn lieve collega Linda Lou, de beste nagelstyyliste van Wageningen en omgeving. Ik had ook graag een opleiding voor televisie- of theaterwetenschappen gedaan, maar die waren er in mijn jeugd nog niet.
Goede voornemens: Veel beter met mijn gezondheid omgaan, zoals vegetarisch eten en bewuster leven .
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Mijn liefste vrienden meenemen naar een mooie plek en daar heerlijk dineren.
Lelijkste plekje in Wageningen: Het oude, vieze, lege postkantoor waar ik iedere dag tegen aan kijk. Slopen die boel!
Mooiste plekje in Wageningen: Onze Junustraat. Gezellig is die nu!
Estafettestokje gaat naar: Masja van Veen, eigenaresse van kledingwinkel Broertje en Zusje. In de Junusstraat.
Omdat: Zij is mijn beste buuf ooit. Ik drink graag een glaasje rosé met haar. En ook omdat de Junusstraat meer waardering verdient.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox