Logo stadwageningen.nl


Film 'Jesse' te zien in Heerenstraat Theater

WAGENINGEN - De meest besproken film van dit moment wordt door het Heerenstraat Theater aanstaande maandag vertoond. Na afloop vertoont het filmtheater rechtstreeks vanuit Koninklijk Theater Carré een discussie met de belanghebbenden uit de film.

BNN-VARA besloot recentelijk de film niet op nationale televisie te laten zien. Dit omdat documentaire-maker Joey Boink tijdens het maken van de film op de loonlijst stond van GroenLinks. Volgens de omroep is onafhankelijkheid van de film hierdoor niet gegarandeerd.

Het Heerenstraat Theater laat dit oordeel graag aan zijn bezoekers over en vertoont de film op maandag 4 september om 19:45 uur. Daarnaast worden enkele ander voorstellingen gepland. Deze worden in de loop van vrijdag gepland.

'Toen bekend werd gemaakt dat de film niet op televisie vertoond werd, hebben wij direct contact gezocht met de producenten van 'Jesse',' aldus Tom de Bont van het Heerenstraat Theater. Hij geeft aan: Het is natuurlijk jammer dat een documentaire die veel mensen willen zien, geen podium krijgt. Zeker nu iedereen nieuwsgierig is vanwege de controverse. We zijn dan ook blij dat het gelukt is de film in Wageningen te vertonen. GroenLinks is immers één van de grootste politieke partijen in de stad.'

Kaarten kunnen via de website gekocht worden.
Meer informatie staat op www.heerenstraattheater.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox