Logo stadwageningen.nl


Vele modellen en bezoekers gaan op zaterdag 9 september in het Wageningse Torckpark hun mooiste hoeden showen tijdens de achtste editie van de Dag van de Hoed. Foto: Johan Mulder
Vele modellen en bezoekers gaan op zaterdag 9 september in het Wageningse Torckpark hun mooiste hoeden showen tijdens de achtste editie van de Dag van de Hoed. Foto: Johan Mulder

Achtste editie Dag van de Hoed

Door Kees Stap

WAGENINGEN -De Dag van de Hoed is niet meer weg te denken uit de Wageningse binnenstad. Op zaterdag 9 september wordt de achtste editie van dit spektakel gehouden. Van 11.00 tot 17.00 uur staan in het Torckpark talrijke kramen met hoeden en accessoires gemaakt door vaklieden en kunstenaars. Maar er is veel meer. Er zijn stands met tassen, unieke sieraden, mode en interieur en styling. Daarnaast is er een ruime keuze uit eten en drinken. Kortom, de Dag van de Hoed tovert Wageningen voor één dag om tot City of Lifestyle.

De organisatie van de Dag van de Hoed is dit jaar in handen van Marja en Julia Schoenmaker van M&L Haarmode, Odylle Verkuyl van Wikkel en Thera van der Borst van Bril29. Marja en Odylle zijn al vanaf het begin bij de organisatie betrokken. "Er was altijd een hoedenmarkt in het plaatsje Buren. Toen zij stopten, leek het me leuk om het in Wageningen op poten te zetten", zegt Marja. "Ik maak en verkoop zelf hoeden en wilde daar meer mee gaan doen." Odylle was meteen enthousiast: "Ik stelde voor om het in het Torckpark te doen, die locatie bleek een schot in de roos. Al in het eerste jaar zagen we veel bezoekers die zelf een mooie hoed droegen. Die traditie is in de loop der jaren alleen maar verder gegroeid."

Het succes van de Dag van de Hoed blijkt uit het feit dat er dit jaar maar liefst zestig kramen in het Torckpark staan. Om 12.00 uur start een modeshow van diverse Wageningse modezaken. Om 13.00 uur begint de traditionele hoedenshow, om 14.00 uur houdt Wikkel Industrees haar eigen modeshow. In de kindertent kunnen kinderen hun eigen hoed maken. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd die ten goede komt aan Momo theaterwerkplaats, een project voor kunstzinnige talenten met een hulp- en/of zorgvraag.

De organisatie wordt dit jaar ondersteund door Judith van Vree van Sparkle Events. Zij organiseert sinds dit jaar in opdracht van de Stichting Ondernemersfonds Wageningen samen met binnenstadsmanager Tom Kool meerdere evenementen in Wageningen. "We willen met de Dag van de Hoed graag verder groeien, maar we moeten uiteraard ook onze eigen winkel runnen", zeggen Odylle, Marja en Thera. "Judith heeft een evenementenbureau. Zij snapt ons concept en helpt ons om de volgende stap te zetten. We hebben dit jaar veel meer kramen en een breder concept. Vandaar onze slogan 'City of Lifestyle'. Maar de hoeden blijven de basis. Dus we roepen iedereen op om zijn mooiste hoed op te zetten en op zaterdag 9 september naar het Torckpark te komen."

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/dagvandehoed

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox