Logo stadwageningen.nl


Foto: Johan Mulder
Foto: Johan Mulder

Verkoop Kirpestein-terrein rond

WAGENINGEN - Studentenhuisvester Idealis, projectontwikkelaar Van Wijnen en de eigenaar van het braakliggende Kirpestein-terrein hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de grond en nieuwbouw. Sylvie Deenen, directeur Idealis, is blij met dit besluit: "Wij kijken er naar uit om één van de minst mooie plekjes van Wageningen te ontwikkelen tot een plek waar alle inwoners trots op kunnen zijn. Het is onze verantwoordelijkheid om studenten in Wageningen aan huisvesting te helpen. Nieuwbouw is dan ook één van de middelen om het kamertekort op te lossen." De ontwikkeling en bebouwing van de locatie worden uitgevoerd door Van Wijnen.

Ook de gemeente Wageningen heeft zich sterk gemaakt voor het rondkomen van de verkoop van het Kirpestein-terrein. Wethouder Han ter Maat: "Ik heb deze week het initiatief genomen om de drie partijen bij elkaar te brengen en een allerlaatste poging te doen om de verkoop rond te krijgen, zodat de ontwikkeling ook daadwerkelijk kan plaatsvinden. Ik heb de noodzaak tot het verbeteren en ontwikkelen van deze locatie na al die jaren van verrommeling op die plek benadrukt. Dat is van belang voor zowel de betrokken partijen als ook voor onze stad. Ik ben echt heel blij dat de drie partijen nu overeenstemming hebben bereikt over de grondverkoop. Kirpestein zal niet langer het lelijkste plekje van Wageningen zijn nu er straks eindelijk gebouwd gaat worden."

Idealis en de gemeente hopen de bestemmingsplanwijziging uiterlijk 31 december 2018, of zoveel eerder als mogelijk, af te ronden. Het streven is om de bouw 1 september 2019 gereed te hebben. De komende tijd worden de plannen uitgewerkt en de gemeentelijke procedures doorlopen, inclusief één of meerdere informatiebijeenkomsten voor omwonenden en andere geïnteresseerden. Dat het toevoegen van extra kamers in Wageningen noodzakelijk is, is met de start van het nieuwe studiejaar wederom gebleken. De nieuwbouw op locatie Kirpestein sluit dan ook goed aan bij de groeiende vraag naar studentenkamers in Wageningen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox