Logo stadwageningen.nl


Namens de ondernemers van de binnenstad biedt SOW voorzitter Ruud van Doorn de taart aan.
Namens de ondernemers van de binnenstad biedt SOW voorzitter Ruud van Doorn de taart aan.

Politieoptreden verdient een taart

Door Pauline Schakenbos

WAGENINGEN - Afgelopen maandag ontving de politie in Wageningen een taart uit handen van SOW voorzitter Ruud van Doorn. Hij bedankte hen namens alle ondernemers van het stadscentrum voor het snelle en succesvolle optreden bij de ramkraak van afgelopen donderdag.
In de nacht van woensdag op donderdag pleegden vier mannen een ramkraak bij een juwelier in de Hoogstraat. De politie was binnen een minuut ter plaatse en kon al snel twee verdachten aanhouden. Later zijn ook de andere verdachten aangehouden.
"Normaal gesproken zijn we te laat, helaas", aldus een van de betrokken politieagenten. "Die nacht reden we echter net weg van het bureau toen de eerste melding binnenkwam. Dit keer hebben we ze, dachten we meteen al. Er waren nog redelijk wat mensen op straat vanwege activiteiten bij de studentenverenigingen. Daardoor kregen we tips en filmpjes. Dat is super als bewijsmateriaal."
Ruud van Doorn van SOW: "De politie heeft dit schouderklopje zeker verdiend. Ditmaal waren ze er extreem snel bij en daardoor zijn alle vier de verdachten opgepakt. Ik hoop dat dit een signaal is naar criminelen dat ze Wageningen beter met rust kunnen laten. Het is goed dat er studenten boven de winkels wonen, Zij merken het als er iets loos is. Je kunt helaas weinig doen tegen gekken die voor een kleine buit anderen zoveel schade aandoen en in gevaar brengen. Hopelijk helpt dit."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox