Logo stadwageningen.nl


Het bekijken van de oude klassefoto's roept veel mooie herinneringen op. (foto: Kees Stap)
Het bekijken van de oude klassefoto's roept veel mooie herinneringen op. (foto: Kees Stap)

Reünie vol mooie herinneringen aan een hele lieve klas

Door Kees Stap

WAGENINGEN - Enthousiast bekijken Corrie Boshoven-Jansen, Marga Verhoeven en Alie de Vries-Hoving de oude foto's van klas 2 van O.L.S. De Eekmolen uit het schooljaar '63-'64. "We hadden volgens mij een hele lieve klas", herinneren Corrie en Marga zich. "Absoluut", reageert Alie, die juf van de klas was. Op zondagmiddag 17 september houdt de klas een reünie op de school, die tegenwoordig de G.J. van den Brinkschool heet.

In 1992 heeft de klas eerder een reünie gehouden. Dat was zo gezellig dat geconcludeerd werd dat dat gauw weer eens moet gebeuren. "Maar ja, je weet hoe dat gaat, zo'n afspraak schiet er vervolgens bij in", zeggen Corrie en Marga. "Nu vonden wij het tijd worden om het toch weer een keer te doen en hebben we samen met Chris de Weijer het initiatief genomen." In de klas zaten 43 kinderen. Zes van hen zijn inmiddels overleden. Acht anderen waren niet meer te vinden. "Van sommigen zijn we de naam vergeten, anderen zijn getrouwd en hebben een andere naam. We zijn wel blij dat onze oude juf komt en ook de weduwe van meester Hemmer, die in klas 3, 4 en 5 hadden."

Corrie en Marga hebben onlangs als voorbereiding op de reünie al een bezoekje aan de school gebracht. "Niet te geloven dat we in die lokalen met 43 kinderen hebben gezeten. Het was wel mooi om te zien dat details van vroeger nu nog steeds in de school zitten. Als kind hadden we daar geen oog voor, maar nu valt het op. De hal, de stenen trap en de glas-in-loodramen bewijzen dat de school mooi gebouwd is." Het bezoek aan hun oude school riep ook weer herinneringen op.

"We zagen de kasten waar de schoolmelk werd opgeslagen. In de hal voerden we voor Kerstmis altijd een toneelstuk op. Op Koninginnedag gingen we met zijn allen naar het gemeentehuis om de burgemeester een aubade te brengen. Wij kenden toen tenslotte twee coupletten van het Wilhelmus", lachen Corrie en Magda. "Ik nam jullie mee naar de Eng, zodat jullie daar in de natuur de planten leerden kennen", voegt Alie toe.

En zo worden op de reünie ongetwijfeld nog veel meer herinneringen opgerakeld. "Het wordt een middag met een hoog weet-je-nog-wel gehalte", weten Corrie en Marga. "We laten veel oude foto's aan elkaar zien." Wie de ontbrekende acht klasgenoten kent, kan een mail sturen naar Corrie via a.boshoven1@gmail.com. Op haar facebookpagina Corrie Boshoven staat ook een aantal oude klassenfoto's.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox