Logo stadwageningen.nl


Foto: Rene Lagerwaard
Foto: Rene Lagerwaard

Kelly van Buiten bij Nationale jeugdselectie

WAGENINGEN – Afgelopen week is badmintonster Kelly van Buiten uit Wageningen aangenomen bij de Nationale jeugd selectie onder 17 jaar. Een welverdiende plaats die werd ingeluid door een lange periode van intensief trainen.
Vlak voor de zomervakantie werd Kelly benaderd om kennis te komen maken met de nationale jeugd selectie. Aanleiding hiervoor waren haar goede prestaties waaronder drie halve finale plaatsen op de Nederlandse jeugd kampioenschappen in Tilburg. Afgelopen maanden heeft ze daarom mee mogen trainen op papendal en vorige week kreeg ze te horen dat ze definitief was opgenomen in de selectie.
Kelly is als 6 jarige haar badminton carrière gestart bij de Kantjils te Wageningen. Hier werden haar talenten al snel opgemerkt en kreeg ze het advies om naar de badmintonschool in Wijk bij Duurstede te gaan. Na hier een aantal jaren te hebben gespeeld werd ze in 2014 door badminton icoon, Wim Top, gescout voor de academy in Amersfoort. Sinds dit jaar traint Kelly bij de internationaal opererende Cuntapay Badminton Academy uit Zwitserland. Het intensief trainingsprogramma wordt knap gecombineerd met haar tweetalige opleiding bij het Marnix college te Ede. Kelly komt in de competitie uit voor BC Amersfoort en heeft inmiddels haar debuut gemaakt in de eredivisie. Daarnaast is ze de afgelopen twee jaar ook al actief op internationaal terrein.
Kelly geeft aan erg blij te zijn en trots dat ze voor Nederland uit mag komen, maar ook dankbaar naar trainers en sponsoren die dit succes mede mogelijk hebben gemaakt.

reageer als eerste
Meer berichten