Logo stadwageningen.nl


Leerlingen van groep 7 en 8 van de Jozefschool ontvingen een groepsoorkonde voor hun belangeloze inzet voor Spieren voor Spieren (foto Jan Boer)
Leerlingen van groep 7 en 8 van de Jozefschool ontvingen een groepsoorkonde voor hun belangeloze inzet voor Spieren voor Spieren (foto Jan Boer)

Jeugdlintjes doen er steeds meer toe in Wageningen

Door Jan Boer

WAGENINGEN - 'Jong geleerd is jong gedaan'. Zaterdag werden jonge Wageningers beloond met een jeugdlintje vanwege iets, dat ze zonder enig eigenbelang hebben gedaan. De uitreiking was niet in de slagschaduw van de Koninklijke onderscheidingen bij Koningsdag voor volwassenen. Er was gekozen voor een moment in de buurt van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Tien jonge inwoners en de groepen 7 en 8 van de Jozefschool kregen een jeugdlintje.

Burgemeester Geert van Rumund reikte samen met Wageningens damheld Jan Groenendijk de lintjes uit in de raadzaal. Giel van Ingen (11 jaar) kreeg een lintje voor zijn inzet na het Bevrijdingsfestival op 5 mei dit jaar. In zijn bootje maakte hij de gracht schoon. Veel afval viste hij uit de gracht. Hester Zigterman (17 jaar) kreeg een lintje omdat zij eerste hulp verleende aan een 80-jarige vrouw. Hester hielp deze vrouw, die met haar e-bike was gevallen. Hester bleef haar bijstaan totdat de ambulance er was. Chana Glezer (10 jaar), Tess Wakker (10 jaar) en Liss Wakker (7 jaar) kregen een lintje omdat zij zich volop inzetten voor de speelgoedbank. Ook helpen ze mee met activiteiten die de speelgoedbank organiseert voor Wageningers met een smalle beurs. Op 5 mei helpen ze als gedreven vrijwilligers mee op De Dreijen. Olav Adriaan (9 jaar) kreeg een lintje, omdat hij mevrouw Spiertz heeft geholpen, toen zij op haar oprit was gevallen. Daar lag ze drie kwartier. Olav zag dat, haalde de telefoon uit huis en regelde hulp. Mevrouw Spiertz roemde Olav om zijn hulp en vroeg daarom een lintje voor hem aan.


Aukje van Geene (17 jaar), Roos Huisman (16 jaar) en Simone Metselaar (17 jaar) kregen een jeugdlintje, omdat zij na het faillissement van 't Venster het heft in eigen hand namen. Zij zochten een alternatieve locatie en met eigen geld hebben zij een deel van de boedel van 't Venster overgenomen. In het Jongerencentrum 't Oude Bijenhuis vonden ze een nieuwe locatie en hier houden zij samen met andere jongeren creatieve beeldende kunstavonden. Valerie Buyse (12 jaar) kreeg het lintje voor haar prestaties in de schermsport. Ze is een bekend gezicht op internationale toernooien. De leerlingen van groep 7 en 8 van de Jozefschool kregen een groepsoorkonde voor hun inzet bij de Wintertijd Challenge actie. Zij zwommen voor het goede doel: de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. De leerlingen zwommen ruim 2.000 euro bij elkaar.

reageer als eerste
Meer berichten