Logo stadwageningen.nl


Het publiek ging uit z'n dak bij het optreden van de Sex Pistols door Beat Club op Woetstok 2017. (foto: Johan Mulder)
Het publiek ging uit z'n dak bij het optreden van de Sex Pistols door Beat Club op Woetstok 2017. (foto: Johan Mulder)

Informatieavond over plannen voor Woetstok in 2018

Door Peter van Herpen

WAGENINGEN - Op donderdag 23 november worden muzikanten en vrijwilligers, die mee willen doen aan Woetstok 2018, bijgepraat over aanpak en opzet van dit Wageningse muziekfestival, dat dan het eerste lustrum viert. Ze kunnen zich dan ook inschrijven voor deelname.

Het is in 2018 alweer voor de vijfde keer dat Woetstok gehouden wordt op 30 juni in Torckpark. "In de loop van deze eerste vijf jaar zijn we uitgegroeid tot een van de grootste ééndaagse outdoorfestivals van Wageningen", zegt festivalleider Casper Bijl. "We hebben de aanpak en opzet wat meer uitgebreid en professioneler gemaakt. De medewerkers hebben een nog specifiekere en eigen taak binnen het geheel gekregen. Naast de podiumoptredens zelf gaan we nog meer leuke dingen er omheen doen. Zo gaan we bijvoorbeeld wat meer uitpakken bij de aankleding en inrichting van het park. We gaan het kinderfeestje nog wat extra optuigen met spelletjes en andere dingen die kinderen leuk vinden. Het moet nog meer een dag worden voor het hele gezin."
Op Woetstok spelen Wageningse muzikanten in gelegenheidsformaties muziek van bands en artiesten die in het verleden opvielen in de popmuziek. Het begon vijf jaar geleden met muziek van artiesten die optraden op het legendarische Woodstock in 1969. In elke volgende aflevering van Woetstok Wageningen verschoof het thema naar muziekperioden die daarna kwamen. Op Woetstok 2018 gaat het om muziek uit de jaren tachtig en negentig. "De muzikanten kunnen kiezen uit zo'n 70 acts van bands uit die tijd", zegt Rien Bouwmeester van het organisatieteam. "Ze kunnen kiezen uit een breed scala aan muziekgenres. Van hardrock tot disco of nederpop. Ook willen we meer doen aan een duurzame aanpak. We willen het groene milieu van het Torckpark zo min mogelijk belasten en weer in goede staat achterlaten."
Bob Koenders doet een oproep aan jonge mensen om mee te doen. "We willen meer jonge artiesten op het podium zien en met name ook vrouwen", zegt hij. "Maar we willen ze ook oproepen om mee te doen als vrijwilligers, die helpen bij alles wat er moet gebeuren om het evenement goed en soepel te laten verlopen. Ook zij zijn van harte welkom op de informatieavond." Woetstok is alleen mogelijk met de hulp en inzet van enthousiaste vrijwilligers.
De informatieavond is op donderdag 23 november om 20.30 uur in café Loburg. Dan wordt de lijst bekend gemaakt van de acts waaruit de optredende muzikanten kunnen kiezen.

1 reactie
Meer berichten