Logo stadwageningen.nl


De Wageningse jazzclub laat haar jubileumfeest aansluiten bij Koningsdag 2018. Het bestuur bestaat uit: vlnr. Gerard Gerritsen, Oswald Tiemessen, Wilma Oudsen en Peter Duym (foto Jan Boer)
De Wageningse jazzclub laat haar jubileumfeest aansluiten bij Koningsdag 2018. Het bestuur bestaat uit: vlnr. Gerard Gerritsen, Oswald Tiemessen, Wilma Oudsen en Peter Duym (foto Jan Boer)

Jubileum Wageningse Jazzclub op Koningsdag in Junushoff

WAGENINGEN - De Jazz at the Rhine Town Club koerst af op haar veertigjarig jubileum in 2018. Op 2 januari 1978 schreef Rein Heij, fotograaf en liefhebber van oude stijl jazzmuziek, een brief aan boekhandelaar Huib van Drimmelen, die bekend was als een Louis Armstrong-kenner. Heij stelde hem voor om een jazzclub op te richten en hij vroeg Van Drimmelen daarbij meteen maar als voorzitter.

Onmiddellijk was er overleg tussen beide heren. Lang verhaal kort: er werden steeds meer mensen enthousiast en zo zag de Jazz at the Rhine Town Club het levenslicht. Het jubileumfeest wordt gevierd met veel muziek in de Junushoff. In het collectieve geheugen van Wageningen zit nog het 35-jarig jubileum, dat mooi aansloot bij het feest van Wageningen 750 in 2013. Dat werd groots gevierd in en rond het theater, inclusief de aloude spiegeltent op het plein. In de voorbije veertig jaren verzorgde de jazzclub haar maandelijkse avond in de Junushoff. Dat doet ze nu nog steeds.

Bestuurslid Gerard Gerritsen van de Wageningse jazzclub vertelt: "We gaan ons jubileumfeest vieren op Koningsdag, vrijdag 27 april. We laten het naadloos aansluiten bij de activiteiten, die er op Koningsdag in Wageningen ontwikkeld worden. 's Avonds is er dan normaal gesproken weinig te beleven in de stad, maar dat veranderen wij nu met ons feest in het theater. Het is een vrije dag en we hopen, dat daardoor mensen langer in de stad zullen blijven hangen en aansluiten bij ons feest. Op deze manier versterken de Oranjevereniging en de jazzclub elkaar. We beginnen met een looporkest door de stad en op het theaterplein. We huren geen spiegeltent, want dat kan Bruin nu even niet trekken." Het feest wordt gevierd op drie podia in het theater: in de kleine zaal, de benedenfoyer en in het vernieuwde theatercafé. "We zijn nu volop bezig met een brede programmering, zodat ook jongeren een goede reden hebben om hier te komen." De jazzclub wordt geleid door een vierkoppig bestuur: Peter Duym (voorzitter a.i. en secretaris), Wilma Oudsen (penningmeester en ledenadministratie), Oswald Tiemessen (muzikale contacten) en Gerard Gerritsen (pr). De club is momenteel op zoek naar een nieuwe voorzitter.

reageer als eerste
Meer berichten