Logo stadwageningen.nl


Frits Gieltjes. (foto: Johan Mulder)
Frits Gieltjes. (foto: Johan Mulder)

Lunchconcert BDoubleG special A in de bblthk

WAGENINGEN - De band BDoubleG special A, met Frits Gieltjes, Ed Glasmacher, Alex Boshoven en Charley Angenois geeft woensdag 29 november van 12.30 tot 13.30 uur een lunchconcert in de bblthk. De toegang is gratis. Ze spelen een mix van swing tot easy listening, beïnvloed door jazz, blues, R&B, latin en mooie teksten. Frits Gieltjes speelt en speelde als pianist/zanger in regionale cover- en blues en R&B bands, waaronder Tuxedo en B3G. Hij is zich rond de eeuwwisseling gaan toeleggen op zijn oude liefde, de Jazz.

Ed Glasmacher is een allround drummer met veel podiumervaring. Hij begon ooit in de familieband The Jargoons en speelt in diverse regionale cover- en R&B bands waaronder Tuxedo. Zijn tweelingbroer Bob is een begenadigd gitarist, ook spelend in B3G, die helaas wegens ziekte is verhinderd. Om die reden is de originele naam van de band B3G aangepast.

Alex Boshoven is een talentvol gitarist die tevens over een mooie stem beschikt. Samen met Frits, Ed en zijn vader Hennie speelde hij vele jaren in de regionale coverband Tuxedo. Charley Angenois is special guest voor dit concert. Sinds zijn studie aan het Hilversums Conservatorium is hij uitgegroeid tot een van de meest gevraagde muzikanten van Nederland. Hij werkte met tal van beroemdheden waaronder Rita Reys, Candy Dulfer, Thijs van Leer, Al Jarreau John Clayton en Monty Alexander. Hij is vakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

reageer als eerste
Meer berichten