Logo stadwageningen.nl


Anna van Diepen.
Anna van Diepen.

Laat je raken door kunst en schoonheid

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is Anna van Diepen aan de beurt.

Naam: Anna van Diepen.
Geboren: Op 24 oktober 1979 in Alkmaar.
Woonplaats: Nu zeven jaar in Wageningen, een kleine prachtige stad gelegen tussen bos en rivier. Een perfecte stad om kinderen te krijgen en groot te brengen. Op gepaste afstand van de echte rauwe werkelijkheid van het leven. Een stad zonder bruisend cultureel leven en daardoor weer een stad met grote mogelijkheden... Ik hoop dat ik daar in de komende jaren mijn steentje aan kan bijdragen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben getrouwd met Maarten Voors. We hebben twee kinderen, Mara en Teun.
Hobby's: Hobby, werk, werk, hobby. Ze zijn bij mij al lang en ook stevig met elkaar verweven. Sinds kort heb ik echter wel één échte hobby: zingen in het koor Musica Vocale. Een zuivere hobby, want daar zal ik nooit mijn geld mee kunnen gaan verdienen. Tijdens een concert met Musica Vocale gebeurt precies wat ik mijn hele leven in mijn werk zal blijven nastreven: Door kunst en schoonheid in het hier en nu, geraakt worden, recht in het hart.
Opleiding: Toneelschool, mime opleiding.
Huidige beroep: Theatermaker, speler, sociaal kunstenaar, docent, schrijfster en koeien melkster.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het is divers en ik kan mijn eigen werk kiezen en creëren. In veel dingen staat het verhaal en de eigenheid van de mensen met wie ik werk centraal. Zowel in mijn theaterlessen, theater maken als in mijn schrijven. Ik ben altijd bezig met de vraag: waarom gaan de dingen zoals ze gaan? Waarom maken we de keuzes die we maken? Waarom doen we wat we doen? Ik wil het leven begrijpen en doorgronden via het gewone. Ik geloof dat alles wat we over het leven moeten weten in het leven van alledag verpakt ligt. Alleen het koeien melken staat daar los van. Bij koeien melken hoef ik mezelf geen vragen te stellen. Dat is helder: koeien moeten eten en gemolken worden, anders krijgen ze honger en uierontsteking en heb ik geen melk voor in mijn koffie!
Verder actief: Op de vrije school.
Favoriete krant: De Volkskrant! In het bijzonder het Volkskrant Magazine.
Favoriete vakantieadres: Noorwegen. Wandelend. Eindeloos wandelend. Want lopen loutert.
Goede voornemens: Ik wil een 'verhalen huis' oprichten voor Wageningen. Ik wil een plek creëren waar verhalen verzameld worden. Gewone verhalen van gewone mensen over hun gewone Wageningse leven van alle dag.
Lelijkste plekje in Wageningen: De Stadsbrink natuurlijk!
Mooiste plekje in Wageningen: Als het flink vriest en er ijs ligt op het grote meer bij de Blauwe kamer en als ik daar dan op mijn schaatsen sta terwijl de zon opkomt... dan daar. Anders ten allertij in de tuin van de Wolfswaard.
Estafettestokje gaat naar: Elianne Rookmaker.
Omdat: Omdat zij zich op extreem positieve wijze inzet voor het welzijn van de stad Wageningen! Ik voel een verwantschap in haar denkwijze. Maar waar ik zelf voornamelijk in kleine solistische projecten denk, denkt zij vooral in netwerken en verbinden. Ik wil daar graag iets van leren de komende jaren!

1 reactie
Meer berichten