Logo stadwageningen.nl


De plantsoenen en bloembakken in de Dorpsstraat worden klaargemaakt voor de winter.
De plantsoenen en bloembakken in de Dorpsstraat worden klaargemaakt voor de winter. (Foto: Doriet Willemen)

Bloembakken in kerstsfeer en honderden bloembollen

Er werd afgelopen tijd in de Dorpsstraat hard gewerkt om de bloembakken en de plantsoentjes netjes te maken. Met de feestmaand voor de deur ligt de winkelstraat er weer gezellig bij.

BENNEKOM - Het is flink aanpakken voor Gert Adams en de vrijwilligers die hem een handje helpen. "De plantsoenen zaten volgegroeid met wortels", vertelt Adams. "Dus hebben we ze leeggehaald en nieuwe grond erin gedaan. Daar kunnen we weer een paar jaar mee vooruit!" Vervolgens zijn de mannen aan de slag gegaan om honderden bloembollen te poten. Met behulp van een houten paal en een hamer maken ze eerst de plantgaten. "Het gat moet 5 cm diep zijn", weten ze. En dan de bollen erin zodat het dorp straks in het voorjaar vol staat met rode tulpen en gele narcissen. Een flinke klus op deze druilerige middag en de mannen willen voor het donker de boel af hebben. Gelukkig maken de reacties veel goed. Regelmatig krijgen ze complimenten van voorbijgangers en winkelend publiek. Het is duidelijk dat het werk wordt gewaardeerd. "En ook Chinese studenten die langskomen vinden die bloembollen erg interessant", vertelt Adams.

De feestverlichting hangt al weer een tijdje in de Dorpsstraat en ook de bloembakken, hoog in de palen, zijn nu in kerstsfeer gebracht. Er groeien klimop en rode kerststerren. Maar als je heel goed kijkt zie je verstopt tussen de klimop al violen. Dat wordt een fleurige lente in het dorp straks.

Meer berichten