Logo stadwageningen.nl


Hans Teunisse vindt Wageningen een bijzondere stad: "Een eigen signatuur. Veel hoog- en veel laagopgeleiden. Een grote middengroep hebben we niet. Het maakt de boel verdeeld. We moeten de mensen niet vergeten." (foto Jan Boer)
Hans Teunisse vindt Wageningen een bijzondere stad: "Een eigen signatuur. Veel hoog- en veel laagopgeleiden. Een grote middengroep hebben we niet. Het maakt de boel verdeeld. We moeten de mensen niet vergeten." (foto Jan Boer)

Hans Teunisse stopt als PvdA-raadslid

Door Jan Boer

WAGENINGEN - Hans Teunisse (1961) heeft in Wageningen zijn sporen wel verdiend. In maart stopt hij als gemeenteraadslid voor de PvdA. Jarenlang heeft hij het beleid van de fractie mede bepaald, een aantal jaren als fractievoorzitter. Teunisse, gemoedelijk, niet snel boos, kan niet tegen onrecht.

Hij is van de dialoog. Teunisse, sinds 1988 in Wageningen, werkt bij Vitens: "Als voorzitter van de peuterspeelzaal van mijn kinderen ben ik in het vrijwilligerswerk terecht gekomen. Ook zat ik in de medezeggenschapsraad van de G.J. v/d Brinkschool." Via tafeltennisvereniging Shot kwam hij in de Sportraad terecht: "Sport is belangrijk! Ik vond het heel fijn om in de Sportraad te zitten.

Samen met wethouder Henk Blankestijn en sportambtenaar Willem Straatman hebben we veel voor elkaar gekregen. Vanuit de Sportraad kreeg ik de vraag van de PvdA-fractie: 'Kom eens bij ons kijken'. Dat heb ik gedaan. Het voordeel van de gemeenteraad is, dat je écht iets kunt bewerkstelligen. Het was in de toptijd van de Wageningse sport en er speelde ook de ijsbaanproblematiek. Ik zat op sociale zakenachtige dingen.

Ik kwam op plaats vijf van de PvdA te staan, ik was heel trots. Dat was in de tijd van Paul Apeldoorn, Gerard Jongedijk, Stella Efdé, Inge Mauritz en Rien Bor. Ik merkte al snel, dat sport goed georganiseerd is, de politiek wat minder." Hij werd lid van de agendacommissie: "Politiek is handwerk, dat kun je alleen maar dan als je de mensen kent. Als raadslid moet je over alle thema's kunnen besluiten.

In mijn tweede periode ging het de PvdA voor de wind. Stella Efdé en Henk Slegten gingen naar het college. Toen werd ik fractievoorzitter. Ja, ik heb wel eens overwogen om wethouder te worden. Ik ben van de hoofdlijnen, de helikopterview. Als fractievoorzitter ben ik veel de stad in geweest, veel contact met de mensen." Teunisse is er een tijd tussenuit geweest wegens ziekte. "In mijn derde periode zijn we teruggegaan van zeven naar vier zetels.

Dat was een enorme klap, maar we kwamen toch in de coalitie. Er werd enorm bezuinigd, dat was een enorme teleurstelling. Ik dacht toen al na over stoppen." Hans Teunisse ziet voldoende uitdagingen op andere plekken: "Ik laat een goed ingewerkte fractie achter. Ja, ik zal het wel missen, maar ik val niet in een zwart gat!" Hij blijft de politiek volgen: "Ik blijf raadsvergaderingen bezoeken!"

reageer als eerste
Meer berichten