Logo stadwageningen.nl


Elianne Rookmaaker.
Elianne Rookmaaker.

Ik werk graag aan thema's die er toe doen

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Elianne Rookmaaker aan de beurt.

Naam: Elianne Rookmaaker
Geboren: Op 19 februari 1967.
Woonplaats: Sinds 1995 in Wageningen, in een huis dat al sinds 1922 door mijn familie wordt bewoond.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Marc, drie uiteraard geweldige kinderen, David (16), Florine (18) en Anne-Jaël (19). En gezinshond Laika.
Hobby's: Scouting, gezelligheid, organiseren en sporten.
Opleiding: HBO-jeugdwelzijnswerk in Groningen en WO-pedagogische wetenschappen in Leiden. Ik ben afgestudeerd met de specialisatie 'kinderopvang buitenshuis en vroeg-kinderlijke ontwikkeling'.
Huidige beroep: Ik heb een eigen bedrijf (www.organiseel.nl) in ondersteuning bij 'praktisch logistieke processen'. Momenteel werk ik voor de gemeente aan het programma 'Aan de slag met de binnenstad' en aan 'wijkgericht werken'.
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik werk graag samen met anderen aan thema's die er toe doen. Als ik op mens-niveau een verschil kan maken of iets kan toevoegen, geeft me dat voldoening. Ik zet me graag voor 100% in.
Verder actief: Bij scouting als bestuurslid en als coach van regioteams. Ik zit in de RvT van een kinderopvang-organisatie en ben bestuurslid van St. Joods Monument Ede. Met de 4mei-werkgroep organiseren we het lokale herdenkingsprogramma op 4 mei. Ik zit in een leesclub en ik ga graag uit eten.
Favoriete club: Scouting Die Wiltgraeff, waar jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en leren verantwoordelijkheid te nemen voor wat ze zelf doen, en voor elkaar.
Favoriete CD/muziek: Van alles wat. Afhankelijk van m'n stemming kies ik muziek.
Favoriete sport: Lopen met de hond, op zondagochtend fitness-met-koffie-na.
Favoriete vakantieadres: Vooral afwisseling. Guilty pleasure: regelmatige bezoekjes aan Disneyland Parijs met een bevriend gezin. 's Avonds bij het sprookjeskasteel voel ik me weer helemaal een klein meisje, genieten in een droomwereld!
Slecht in: Administratie en het huishouden doen.
Goed in: Ik heb een vrolijke aard, ben meestal opgewekt en goed in organiseren.
Hekel aan: Lompheid. Als mensen onzorgvuldig met mij, anderen of de omgeving omgaan, kan ik best fel reageren.
Goede voornemens: Nog meer en vaker inhoud geven aan belangrijke relaties, niet alleen doen, maar ook zijn.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Na de verplichte pianolessen die ik had als kind, heb ik nooit meer gespeeld; zal ik weer eens...? Onze piano staat klaar, is gestemd, dus why not?
Lelijkste plekje in Wageningen: Plekken die onverzorgd, sfeerloos en verpauperd zijn.
Mooiste plekjes in Wageningen: Onze serre aan het Bowlespark, waar de energie van de stad goed voelbaar is. Ik geniet van plaatsen waar de dynamiek van het moment voelbaar is. Heerlijk dat de stad op woensdagochtend een andere energie heeft dan op zondag.
Estafettestokje gaat naar: Jeroen Hendriks.
Omdat: Hij is een aanstormend, jong, ondernemend talent met zijn onderneming de Mobiele Filmcrew. Hij verdient een podium!

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox