Logo stadwageningen.nl


In 44 huiskamers, van Noordwest tot centrum en Wageningen-Hoog, geven Wageningse artiesten in totaal 132 optredens.
In 44 huiskamers, van Noordwest tot centrum en Wageningen-Hoog, geven Wageningse artiesten in totaal 132 optredens.

Huiskamerfestival Muziek bij de Buren

WAGENINGEN - Op zondag 10 december klinkt er muziek bij je buren. Wageningen doet namelijk mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In veertien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar Wageningse muzikanten.

Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis. In 44 huiskamers, van Noordwest tot centrum en Wageningen-Hoog, geven Wageningse artiesten in totaal 132 optredens; als solist of in groepsverband, jazz, pop, rock, klassiek – vele muziekgenres passeren de revue. Het festival wordt geopend in THUIS om 12.15 uur, van 13.00 uur tot 17.30 uur zijn er concerten in verschillende huiskamers verspreid over de stad. Vanaf 17.30 uur is er een slotfeest in Junushoff. We willen alle Wageningers uitnodigen om zich te laten verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Wageningen.

Feestelijke opening
De dag wordt om 12.15 uur feestelijk geopend door de burgemeester in THUIS op de Stationsstraat 32, met muziek van Marc Constandse. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen. Leuk om met vrienden af te spreken een bepaalde route te fietsen of - even leuk - om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.


Huiskamerfestival
Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog live muziek! Een fantastische combinatie. Bekijk voor het programma de programmakrant online of af te halen bij THUIS, bblthk, Kniphorst, Startpunt en diverse horecagelegenheden zoals onder andere Le Perron. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en vol betekent: wachten op de volgende ronde.

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Wageningen is er vanaf 17:30 uur een feestelijke afsluitende avond in Junushoff. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kan iedereen daar genieten van muziek van Rogier Pelgrim, Sofia Dragt en Bigband Sound of Science. Tevens is het eindfeest een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen.

Kijk ook op onze site www.muziekbijdeburen.nl of onze Facebook pagina voor nieuws en aankondigingen. Of haal de programmakrant bij THUIS voor het volledige overzicht.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox