Logo stadwageningen.nl


Niels Mulder.
Niels Mulder.

Fotografie is nu het belangrijkste

Door José Charmes-Breekveldt

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Niels Mulder aan de beurt.

Naam: Niels Mulder.
Geboren: Op 5 november 1996 in Wageningen.
Woonplaats: Na bijna twintig jaar Heelsum, maar met een leven in Wageningen, woon ik nu een jaar in Wageningen. Wageningen geeft mij een gevoel van rust en ademt tegelijkertijd gezelligheid uit. Het heeft als kleine stad veel te bieden.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Poe! Allemaal niet! Maar wel gelukkig. Kan ook gewoon.
Hobby's: Ik fotografeer. Fotografie is op dit moment wel het belangrijkste. Dat combineer ik graag met mensen. Verder zet ik graag een goede kop espresso, zwem ik regelmatig en houd er van om onderweg te zijn. Ook het luisteren/bekritiseren van muziek en goede gesprekken voeren met mensen vind ik fijn.
Opleiding: Ik studeer bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan de WUR – ik ben een beetje blijven hangen – en doe de Fotoacademie in Amsterdam.
Huidige beroep: Ik ben een van die barmannen in het mooiste café van Wageningen: Loburg.
Wat vind je leuk aan dit werk: De geluiden, de beweging, de mensen en de sfeer.
Verder actief: Ik ben actief voor stichting Jazz in Wageningen, bij de Tafel van W en doe een scala aan losse activiteiten.
Stamcafé: Loburg. Al kom ik ook graag in de Zaaier.
Favoriete krant: De Volkskrant, al heb ik op dit moment een weekendabonnement op het NRC Handelsblad, wat misschien een vreemd feit is.
Favoriete CD/muziek: Een nummer waar ik de laatste tijd erg veel mee bezig ben is Syrup van Herman Brood. Mijn vader luisterde dit veel. Waar ik altijd gek van ben geweest is het album Dagen van Gras van Spinvis. Wat een details, wát een gevoel!
Favoriete sport: Zwemmen. Ik mis de teamsport wel. Ik zou wel willen kunnen voetballen. Of dat ik dat mega leuk zou vinden, tja...
Favoriete vakantieadres: Cuba. Er waait een wind doorheen die mij erg veel bezig heeft gehouden. Het gaat gepaard met gezelligheid, prachtige muziek, leven op straat, en dat alles onder een staart van het communisme.
Slecht in: Plannen. Zelfs het slapen zou ik weleens kunnen plannen.
Goed in: Het creatieve proces en het doen en laten vanuit mijn principes.
Hekel aan: Mensen die altijd wel om iets kunnen zeuren.
Spijt van of over willen doen: Ik ben de laatste tijd steeds meer gericht op het leren van keuzes in plaats van het spijt hebben van keuzes.
Goede voornemens: De studies halen die ik op dit moment aan het doen ben.
Lelijkste plekje in Wageningen: Stadsbrink. Misschien niet het aller lelijkste, maar wel in verhouding tot het belang van de plek. Een plek waar bussen de bezoekers van Wageningen de stad binnenbrengen.
Mooiste plekje in Wageningen: Onderlangs, inclusief de Veerweg.
Estafettestokje gaat naar: Tijn Bonnemaijers.
Omdat: Hij is ook barman, organisator van de Popronde, en een erg goede vriend. Hij draagt bij aan beweging in de stad.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox