Logo stadwageningen.nl


Foto: Bart, Esther Elianne en Remco van de Buurtsafari plakten vlak voor kerst deze buurtsafari-oogjes in de wijken, een guerilla kunstactie om alvast nieuwsgierig te maken.
Foto: Bart, Esther Elianne en Remco van de Buurtsafari plakten vlak voor kerst deze buurtsafari-oogjes in de wijken, een guerilla kunstactie om alvast nieuwsgierig te maken.

Buurtsafari midden in Wageningen

WAGENINGEN - Op 27 januari maakt de bekende groep Waterlanders een Buurtsafari in Wageningen. Deze derde Wageningse Buurtsafari wordt een winterse avondwandeling vol verrassingen in de wijken rondom Pomona. De aanvang is om 19:00 uur. "Buurtsafari's zijn een traditie in Wageningen", vertelt Bart Heijnemans, artiest van Waterlanders. "In de Benedenbuurt en in de Nude kwamen 200 mensen. Het is een succesformule: een feest voor de buurt, waar bewoners elkaar ontmoeten. Het begint met een wandeling, waarbij je nieuwe plekken ontdekt en een nieuwe kijk op bekende plekken krijgt. Daarna is er een hapje en drankje." De Buurtsafari wordt gemaakt samen met buurtbewoners, voor de wijken Pomona, de Hoef, de Boomgaarden en het Rode Dorp. Remco Kluizenaar over deze buurt: "Het is een bijzonder stuk Wageningen. Er komt zomaar water uit de grond, de enige bron van Wageningen. Vlak naast het tankstation, een benzinebron. Toen rond 1970 de flats kwamen, was het de rand van Wageningen, nu is het precies het Centrum. De bewoners zijn nog altijd vernieuwers. Zij werkten aan het eerste wijkhuis, vrouwenemancipatie, de eerste buurttuin." De Wageningse Waterlanders zijn beroemd van theater- en kunstspektakel op festivals zoals Oerol en Karavaan. Buurtsafari's maken ze samen met en voor bewoners van hun eigen stad. Inmiddels een mooie traditie die je niet moet missen. Kijk voor meer informatie op www.opbuurtsafari.nl.

Meer berichten
Shopbox