Logo stadwageningen.nl


Noor Dessing laat trots de boekjes zien met de portretten van de bewoners van de Veerweg. (foto: Kees Stap)
Noor Dessing laat trots de boekjes zien met de portretten van de bewoners van de Veerweg. (foto: Kees Stap)

Boekje portretteert alle bewoners van de Veerweg en hun buren

Door Kees Stap

"We hebben met de Veerweg al jaren een nieuwjaarsborrel", zegt Noor Dessing. "Maar als ik thuiskwam, wist ik soms niet meer met wie ik gesproken had. Daarom kwam ik op het idee om een boekje te maken met foto's van alle bewoners." Vier jaar geleden verscheen het boekje. Maar mensen verhuizen of overlijden, daarom werd het tijd voor een nieuwe uitgave. Die werd zondag tijdens de nieuwjaarsborrel gepresenteerd. Uiteraard werd daar ook gesproken over het hoge water en de dreiging dat de straat deze week onder water komt te staan.

WAGENINGEN - De bewoners van de Veerdam, Aan de Rijn, Veerweg en hun uiterwaarden. Dat is de naam van de tweede uitgave van het boekje. In het boekje staan alle bewoners bij hun huis op de foto en is er een korte beschrijving van hun werk en hun hobby's. Daarnaast is er een hoofdstuk gewijd aan de geschiedenis van de straat en de omgeving. Ook staan er foto's in van de activiteiten die de bewoners in de uiterwaarden ondernemen. Noor Dessing tekende wederom voor de meeste foto's. Voor de teksten kreeg zij dit keer hulp van Nettie Buitelaar.

De uiterwaarden staan niet voor niets vermeld in de titel van het boekje. "Het prachtige uitzicht op dit natuurgebied is wat ons als bewoners bindt", legt Noor uit. "Ik denk dat het een stille wens van alle Wageningers is om hier te kunnen wonen. Met alle bewoners hebben we ook gezamenlijke activiteiten in de uiterwaarden. Zo gaan we al diverse jaren op zaterdagochtenden in januari wilgen knotten. Dat is nuttig voor het onderhoud, maar het is ook onderling erg gezellig en goed voor de sociale binding. Met koffie, broodjes en soep maken we er een gezellige dag van. De bewoners van de Veerdam en Aan de Rijn doen dan met ons mee, daarom hebben we hen nu ook in de nieuwe uitgave van het boekje opgenomen."

De goede onderlinge contacten hebben er ook voor gezorgd dat een deel van de bewoners van de Veerweg meedoet aan het Klimaatstraatfeest. "Omdat je elkaar kent, is het leuk en nuttig om hier samen aan mee te doen", weet Noor. "We kijken met zijn allen hoe we energie kunnen besparen. Zo gaan we binnenkort onze energierekeningen vergelijken om te kijken waar winst is te behalen. Ook komt er een informatie-avond over zonnepanelen en gaan we kijken wat we kunnen met LED-verlichting." Zelf is Noor met een warmtecamera bij mensen langs gegaan die willen weten waar de warmte hun huis uit lekt en waar ze dus het beste maatregelen kunnen treffen om energie te besparen.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox