Logo stadwageningen.nl


Bluesroute Wageningen 19, 20 en 21 januari

Door Pauline Schakenbos

WAGENINGEN - Van 19 tot en met 21 januari staat Wageningen weer in het teken van de bluesmuziek tijdens de 28e Affligem Bluesroute. Voor het 3e jaar op rij georganiseerd door Maarten Hack, Serge Evers en Bob Koenders.
In totaal zijn er 18 acts, zes lokale bluesbands op vrijdag, elf op zaterdag en één tijdens de afterparty zondag. Voor elke smaak valt er te genieten. Wie van stevigere rock blues houdt zal John F Klaverband in The Doctor of Joost de Lange in H41 waarderen, maar zeker ook Feather and the White in Vreemde Streken. "100% energie," aldus Bob Koenders. Meer klassieke blues brengen Big Bo (Rad van Wageningen), Cor Groot (De Tijd) en Willy B. & the Blue Sparrow (De Zaaijer). Verrassend talent is Lars Müller die met zijn band Blue Brew optreedt in Café Daniëls. Eveneens veelzijdige muzikanten zijn saxofonist Wouter Kiers (De Tijd) en Fat Harry & the Fuzzy Licks (Loburg). Andere deelnemende cafés zijn Het Centrum, De Korenbeurs, Daniëls en De Kater. Op zondag is er de gezellige afterparty in Café Jojo's met traditioneel Wagenings blueslegende Big Jake & the Two-Timers en een grote pan soep.
De optredens beginnen op verschillende tijden. Flyers en posters met het programma zijn te vinden in de deelnemende cafés en restaurants en uiteraard op internet www.bluesroutewageningen.nl - ook via de smartphone te bezoeken. Je vindt er een kaart met de locaties en informatie en filmpjes van de artiesten.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox