Logo stadwageningen.nl


Mathilde Maijer heeft niet het gevoel dat ze al twaalf jaar raadslid is. "Mijn enthousiasme voor een nieuwe raadsperiode is groter dan ooit tevoren. (foto: Kees Stap)
Mathilde Maijer heeft niet het gevoel dat ze al twaalf jaar raadslid is. "Mijn enthousiasme voor een nieuwe raadsperiode is groter dan ooit tevoren. (foto: Kees Stap)

PvdA is na vier jaar oppositie weer klaar voor besturen

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voorafgaand aan de verkiezingen stelt De Stad Wageningen elke week een lijsttrekker van een van de politieke partijen voor. Vandaag deel 2: Mathilde Maijer van de PvdA.

Door Kees Stap

WAGENINGEN - Volgens Mathilde Maijer is de aanloop naar de verkiezingen de meest inspirerende periode voor een politicus. "Bij het schrijven van het verkiezingsprogramma heb je hele fundamentele discussies over waar je als partij voor staat. Wat is onze visie over waar Wageningen naar toe moet. Daarnaast zoek je een mooi team van potentiële raadsleden. Ik bruis dan ook van de energie om er na twaalf jaar raadslidmaatschap opnieuw de schouders onder te zetten."

De uitkomst van de discussies is volgens Maijer duidelijk: "De PvdA wil de komende jaren duurzaamheid waar iedereen beter van wordt; zorgen voor een toekomstgerichte arbeidsmarkt met brede werkgelegenheid in Wageningen én we blijven ons sterk maken voor goede zorg waarbij de mens centraal staat." Solidariteit is volgens Maijer het overkoepelende thema. "Het gaat niet om de ik, maar om de ander." Als voorbeeld geeft Maijer de inzet op duurzaamheid. "Het huidige systeem van subsidies is niet solidair. Kijk bijvoorbeeld naar zonnepanelen. Daar profiteren mensen van die toch de wegen al wel weten te vinden. We moeten naar een systeem waar iedereen profijt van heeft. Ook mensen in sociale huurwoningen. Waarbij ik wel meteen wil opmerken dat we hier in Wageningen een woningstichting hebben die goed bezig is." Op het gebied van zorg, maakt de PvdA zich sterk voor brede voorzieningen. "Een sociaal systeem voor iedereen. Daarom is maatwerk belangrijk, maar ook recht op zorg, zodat iedereen wel gelijk behandeld wordt. Maatwerk leidt anders tot willekeur." Bij Samen Wageningen heeft Maijer haar bedenkingen. "Ik hoop van harte dat het een succes wordt, want het raakt alle 38.000 Wageningers. Maar ik maak me zorgen of de professionaliteit van de zorg voldoende gewaarborgd is, we blijven daar bovenop zitten."
Na vier jaar oppositie wil de PvdA graag deel uitmaken van het nieuwe college. "Als je je idealen wilt bereiken, moet je aan de knoppen zitten", stelt Maijer. "Hoewel het voor elke partij wel eens goed is om de andere kant van de medaille te zien. Wij hebben de afgelopen vier jaar gebruikt voor goede discussies. We hebben bovendien veel enthousiaste nieuwe leden gekregen, een paar van hen staan op de lijst"


reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox