Met de crowdfunding worden specifieke apparaten gefinancierd in de brouwerij van Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing.
Met de crowdfunding worden specifieke apparaten gefinancierd in de brouwerij van Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing.

Meedoen met Crowdfunding Stadsbrouwerij kan nog

WAGENINGEN - De crowdfunding campagne van Stadsbrouwerij Wageningen is succesvol op weg. Deelnemen kan nog drie weken maar men moet er wel snel bij zijn want de teller staat inmiddels op 81%.

Met de crowdfunding worden specifieke apparaten gefinancierd in de brouwerij van Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing. Stefan is enthousiast en legt uit dat de crowdfunding betere bieren mogelijk maakt: "Met dit bedrag kunnen we een zogenaamde separator aanschaffen waardoor onze bieren niet alleen lekkerder worden maar kwalitatief ook beter. Als de crowdfunding voldoende succesvol is kunnen we ook een flessenstraat aanschaffen waarmee we onze bieren ook in kleine flessen kunnen afvullen."

Het succes van de crowdfunding toont aan dat er enthousiastelingen zijn in Wageningen en omgeving die geloven in de plannen van de jongens. "Het is heel bijzonder om te zien dat nu al meer dan 40 deelnemers vertrouwen hebben in onze plannen" geeft Dennis aan waarna hij vervolgt "We hebben binnen onze familie en vrienden natuurlijk een heel aantal deelnemers kunnen vinden, maar in Wageningen en omstreken blijken we supporters te hebben die we nog niet kennen. Deze mensen hopen we binnenkort beter te leren kennen omdat ze de beloning van de crowdfunding campagne kunnen komen ophalen op de brouwerij."

Stefan is het meeste bezig met de verbouwing: "De verbouwing is de volgende fase ingegaan. De eerste onderdelen voor de brouwinstallatie zijn besteld en de nieuwe betonnen afwerkvloer is begin dit jaar gestort." Naast verbouwen wordt er veel tijd besteed aan de nieuwe installatie, Stefan gaat er even goed voor zitten: "We bestellen geen standaard brouwerij maar bouwen onze brouwerij uit losse componenten zodat we straks meer rendement kunnen halen uit onze lokale grondstoffen en tegelijk minder afval hebben. Dergelijke innovaties worden op deze schaal nog heel weinig toegepast maar passen heel goed in de innovatieve Food Valley.

"Vier jaar geleden hebben we al laten zien dat we een brouwerij kunnen bouwen" geeft Dennis aan en "De ervaringen van de afgelopen jaren zullen heel waardevol zijn bij het bouwen van de nieuwe moderne brouwerij. Onze plannen zijn ambitieus en merken dat mensen die de plannen op onze website lezen heel enthousiast worden!"

Je kunt nog tot en met 15 februari meedoen met de crowdfunding campagne.

Kijk voor meer informatie op de website van de brouwerij www.stadsbrouwerijwageningen.nl/crowdfunding.

Meer berichten