Oscar Meijer. (foto: Dienke Groenhout)
Oscar Meijer. (foto: Dienke Groenhout)

Reizen om te ontdekken

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is Oscar Meijer aan de beurt.

Naam: Oscar Meijer.
Geboren: Op 20 maart 1974, in Utrecht.
Woonplaats: Ik ben opgegroeid in Wageningen, heb daarna in Den Haag en Amsterdam gewoond, en woon sinds 2006 weer in Wageningen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik woon samen met Dienke Groenhout en onze vier kinderen: Ate (14), Julus (12), Mees (9) en Sake (8).
Hobby's: Ik vind het heel leuk om te reizen, te wandelen en lekker te koken.
Opleiding: Ik heb muziekregistratie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd, met als bijvak piano.
Huidige beroep: Na twaalf jaar een eigen muziekopnamebedrijf gehad te hebben werk ik nu bijna tien jaar als consultant verandermanagement bij CGI. Op dit moment werk ik voor de Belastingdienst.
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik houd ervan om met mensen te werken, en ze te helpen om samen te werken aan ontwikkeling.
Verder actief: Bij Jazz in Wageningen (www.jazzinwageningen.nl) en bij De Maakfabriek (www.maakfabriek.org).
Stamcafé: In Loburg wordt veel georganiseerd, dat is ontzettend leuk.
Favoriete club: Nu even de ING. Zij hebben de Maakfabriek geselecteerd voor een donatie van het ING Nederland Fonds. Help ook mee om de donatie naar Wageningen te halen door op de Maakfabriek te stemmen via www.helpnederlandvooruit.nl. Stemmen kan nog tot 11 februari.
Favoriete CD/muziek: Ik hou van heel veel verschillende soorten muziek, maar mijn meest gespeelde album is… Parisian Concert van saxofonist Archie Shepp.
Favoriete sport: Tafeltennis, wielrennen en bowlen, maar alleen bowlen doe ik af en toe.
Favoriete vakantieadres: Ik vind het vooral fijn als het niet te massaal is wat toerisme betreft, en ik hou van afwisseling.
Slecht in: Ik ben slecht in dingen onthouden, maar het voordeel is dat ik gerust een film drie keer kan kijken.
Goed in: Altijd mogelijkheden zien. Mensen zeggen vaak dat iets moet, of iets niet kan. Maar het is vaak en beperking in het eigen denken, of in prioriteiten die je zelf stelt...
Hekel aan: Hebzuchtige en machtige mensen. Ik denk dat het goed zou zijn als we meer aandacht gaan schenken aan het groepsbelang, en minder aan het individu.
Spijt van of over willen doen: We hebben drie jaar geleden met ons gezin een wereldreis gemaakt en onderweg allerlei prachtige Maakfabriek projecten gedaan. Dat zou ik graag nog eens willen doen.
Goede voornemens: Proberen om meer sponsors te werven voor Jazz in Wageningen. De concerten trekken veel bezoekers, ook van buiten Wageningen, dus het moet mogelijk zijn om de middenstand hier meer bij te betrekken.
Lelijkste plekje in Wageningen: Tsja, ik denk de haven.
Mooiste plekje in Wageningen: Ik houd erg van de uiterwaarden, heerlijk om daar te wandelen.
Estafettestokje gaat naar: Sander Koenraadt.
Omdat: Hij is onze overbuurman, doet onderzoek naar muggen en heeft met een nachtcamera een kippen-stelende vos in de Tarthorst gefilmd, super cool!

Meer berichten