Tilly van Schie en Jeanne Vos zijn blij met de dichtbundel van Martijn Adelmund. (foto: Kees Stap)
Tilly van Schie en Jeanne Vos zijn blij met de dichtbundel van Martijn Adelmund. (foto: Kees Stap) (Foto: Kees Stap)

Bedankfeest voor meedenkers Samen Wageningen

Onder de titel Samen Wageningen is dit jaar begonnen met het nieuwe sociale beleid van de gemeente Wageningen. Aan Samen Wageningen hebben ruim 3.000 Wageningers meegeholpen. Om hen te bedanken, organiseerde de gemeente vorige week woensdag een feest.

WAGENINGEN - Samen Wageningen is in 2016 en 2017 ontwikkeld, voor en door Wageningers. Het is een uniek traject geweest, waarbij de zeggenschap aan de stad is overgelaten. Het gaat over gezondheid, werk, jeugd, ouderen, leefbaarheid, vrijwilligerswerk, armoede, mensen met een beperking, vluchtelingen, mantelzorg en vrijetijdsbesteding.
Burgemeester Geert van Rumund benadrukte dat hij trots is op iedereen die heeft meegewerkt aan Samen Wageningen: "Het is een uniek proces geweest, het resultaat mag er zijn. Mooi om te zien hoe Wageningers vol respect met elkaar samenwerken om voor iedereen te zorgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het succes gaat worden."
De voormalige stadsdichter Martijn Adelmund las vervolgens het gedicht 'Repareer uw jas' voor, dat hij speciaal voor Samen Wageningen schreef. Het gedicht staat ook in zijn bundel 'De stad is een jas' die hij maakte als afsluiter van drie jaar stadsdichterschap. De bundel is binnenkort in de boekhandel verkrijgbaar, maar de bezoekers aan het bedankfeest kregen van de gemeente alvast een gesigneerd exemplaar als bedankje.

 

Meer berichten