Ondernemers van Wageningen ruimen gezamenlijk centrum op. (foto: Cees Beumer)
Ondernemers van Wageningen ruimen gezamenlijk centrum op. (foto: Cees Beumer)

Vrijwilligers ruimen centrum Wageningen op

WAGENINGEN - Tijdens de Wageningen Ruimt Op dagen van afgelopen weekend is het centrum van Wageningen door een enthousiaste groep vrijwilligers opgeruimd.

Een team van Zideris Wageningen verzamelde zaterdag heel veel batterijen en inktcartridges bij bedrijven in het centrum. De Schone Buurtcoach deelde samen met studenten bezems en afvalgrijpers uit aan ondernemers die actief de omgeving rondom hun bedrijf schoon willen houden. Op zondagochtend gingen enthousiaste bewoners en ondernemers de straat op om zwerfafval te verzamelen. De verschillende opruimactiviteiten waren een initiatief van Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW), de gemeente en Wageningen Schoon.

Opschoonwandeling
De ondernemers die voorafgaand aan de koopzondag een paar uurtjes eerder naar het centrum kwamen waren enthousiast. Wilma en Ellen van Duimelotje: ''Een schoon centrum is een centrum dat veel fijner aanvoelt!" Een grote hoeveelheid zwerfafval waaronder glas, papier, plastic, blikjes en heel veel peuken is verzameld.

De deelnemende ondernemers zijn het er over eens, deze actie is voor herhaling vatbaar. Ook Hugo Hoofwijk, coördinator van Wageningen Schoon is tevreden. ''Fantastisch om te zien dat zoveel bewoners en ondernemers actief meehelpen, namens de organisatie wil ik al deze vrijwilligers hartelijk danken!'

Meer berichten