Arboretum Belmonte is een prachtig park met het unieke uitzicht over de Rijn. In 2020 hoopt het park Rijksmonument te worden.
Arboretum Belmonte is een prachtig park met het unieke uitzicht over de Rijn. In 2020 hoopt het park Rijksmonument te worden.

Extra subsidie voor Arboretum Belmonte

WAGENINGEN - De Stichting Arboretum Belmonte krijgt ook de komende twee jaren een extra subsidie van de gemeente Wageningen. Naast de gebruikelijke bijdrage van 17.000 euro voor het onderhoud van de tuin en de monumentale bomen, krijgt de stichting sinds 2015 een jaarlijkse extra bijdrage van 10.000 euro. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om die extra steun ook in 2018 en 2019 te verlenen. De stichting zorgt sinds 2012 met steun van vele partijen en vrijwilligers voor behoud van de tuin als stadspark van Wageningen en als rijke collectietuin. Er komen circa 80.000 bezoekers per jaar, in 2017 waren er ongeveer vijftig evenementen. Wethouder Dennis Gudden legt uit waarom de gemeente het Arboretum ondersteunt: "Veel Wageningers en bezoekers genieten van het prachtige park en het unieke uitzicht over de Rijn en de Betuwe. Met de hulp van donateurs, ondernemers en verschillende fondsen is de stichting sinds 2012 bezig om op eigen benen te komen staan, maar de komende twee jaar is ondersteuning van de gemeente nog nodig. Het Arboretum wordt in 2020 waarschijnlijk Rijksmonument. Dan komt er extra geld vanuit het Rijk en is de toekomst van de stichting gewaarborgd. In afwachting daarvan is onze steun nog welkom, zodat iedereen van deze unieke plek in onze stad kan blijven genieten.

Meer berichten