Mountainbiken is een van hobby's van Sander Koenraadt.
Mountainbiken is een van hobby's van Sander Koenraadt.

Zonder insecten, geen leven op aarde

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Sander Koenraadt. aan de beurt.

Naam: Sander Koenraadt.
Geboren: Op 27 september 1975 in Bergen op Zoom.
Woonplaats: Al weer bijna tien jaar in Wageningen. Daarvoor twee jaar in Amerika en Thailand.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Wieteke, en drie schatten van kinderen: Veerle (10), Eline (9) en Merijn (7). Een hond, drie kippen, een konijn en een rattenslang maken het plaatje compleet.
Hobby's: Mountainbiken, wielrennen, wandelen met de hond.
Opleiding: Biologie aan wat toen nog de Landbouwuniversiteit was.
Huidige beroep: Universitair docent. Ik hou me bezig met onderzoek en onderwijs aan bloedzuigende insecten en teken die ziektes kunnen overdragen, zoals malaria, Zika virus en tekenencephalitis.
Wat vind je leuk aan dit werk: Als bioloog ben ik altijd al gefascineerd geweest door de wondere wereld van insecten. Insecten zijn enorm belangrijk in onze leefomgeving en in onze voedselvoorziening: zonder insecten, geen leven op aarde. Maar een klein aantal van die insecten maakt ons het leven aardig zuur. Daar wil ik graag wat aan doen met mijn onderzoek.
Verder actief: Ik zit in de ouderraad van de Kardinaal Alfrinkschool, en ga met veel plezier de kinderen aanmoedigen langs de lijnen van SKV en WMHC. Ook vind ik het erg leuk om af en toe een gastles te geven op een basisschool. Een nieuwe generatie enthousiast maken!
Stamcafé: Een heerlijk Belgisch biertje in de Zaaier, Loburg of de Vlaam. Helaas komt het er te weinig van.
Favoriete club: Ajax, alhoewel ik dit jaar al twee keer bij PSV geweest ben met mijn zwager. Als het maar gezellig is, en er leuk voetbal te zien is.
Favoriete krant: Volkskrant, en natuurlijk de Gelderlander.
Favoriete CD/muziek: Je doet me een groot plezier met Nirvana, Pearl Jam en Rage Against the Machine, maar met een happy hardcore plaatje kun je me ook blij maken.
Favoriete sport: Wielrennen, maar ook Formule 1 vind ik mooi. Tijdens ons verblijf in het buitenland hebben we races in Maleisië en Indianapolis kunnen zien.
Favoriete vakantieadres: Met de tent bij een kabbelend riviertje. Bij voorkeur een mooie berg op de achtergrond met uitdagende haarspeldbochten die met de fiets bedwongen kunnen worden.
Slecht in: De huishoudelijke taken laat ik nog wel eens liggen.
Goed in: Ik ben over het algemeen geduldig en een aardige doorzetter. Dat komt goed van pas als je met insecten werkt.
Hekel aan: Ik kan me erg opwinden bij nieuwsberichten over geweld tegen brandweer en ambulancepersoneel. Met drie kinderen op school komt ook 'pesten' regelmatig als gespreksonderwerp voorbij.
Spijt van of over willen doen: Ik heb nergens echt spijt.
Goede voornemens: Vaker afspreken met vrienden en leuke dingen doen. Met mijn drukke baan is dat nog een uitdaging.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Gorilla's kijken in Rwanda lijkt me fantastisch! Ook een reis door Amerika staat hoog op het verlanglijstje. Onze oudste dochter is daar geboren.
Lelijkste plekje in Wageningen: Elk plekje heeft wel zijn charmes, hoe 'lelijk' het ook is.
Mooiste plekje in Wageningen: De Eng met haar bonte volkstuintjes en de bossen op de achtergrond
Estafettestokje gaat naar: Harold Schuil.
Omdat: Hij is een goede vriend en daarnaast een goede journalist voor Wageningen en omgeving bij de Gelderlander. Zo iemand mag ook wel eens geïnterviewd worden.

Meer berichten