Merle Smit, Arjen Verschoor en Nero Bastiaanse trots op hun eerste en tweede plaatsen.
Merle Smit, Arjen Verschoor en Nero Bastiaanse trots op hun eerste en tweede plaatsen.

Wageningse badminton kampioenen op NK badminton

WAGENINGEN - De jeugd van badmintonclub de Kantjils heeft het goed gedaan in de open Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd. Nero Bastiaanse (14) en Arjen Verschoor (12) werden Nederlands kampioen in het dubbelspel tot vijftien jaar. Merle Smit (16) werd tweede in het enkelspel bij de meiden van haar leeftijd.

Nero Bastiaanse werd daarnaast ook tweede in het enkelen tot 15 jaar. Het NK badminton vond op zaterdag 3 februari plaats in de topsporthal in Almere. Het waren spannende wedstrijden, vertelden de jonge spelers na afloop. Nero Bastiaanse en Arjen Verschoor dubbelen ook met elkaar in de competitie, en zijn goed op elkaar ingespeeld. "Dat heeft zeker geholpen", zegt Bastiaanse. "Het was wel een zwaar toernooi, we waren van 09.00 tot 22.00 uur bezig". "Het leuke aan badminton", zegt hij, "is dat badminton een technische sport is. Je kan je techniek altijd verbeteren en daarmee winnen. Dat maakt het mooi." Bastiaanse wil verder trainen en later op landelijk niveau, in de divisie, gaan spelen. Ook Arjen Verschoor vindt het leuk als hij iets nieuws leert. "Als voor het eerst een backhand smash goed lukt, dat voelt goed." Maar voor de jongens is de gezelligheid op de club ook belangrijk. "Bij de Kantjils is het leuk voor iedereen."

Merle Smit (16 jaar) deed mee aan het toernooi in de categorie tot 17 jaar en werd tweede in het enkelspel. Terwijl de jeugd speelde, was ook het NK senioren bezig in hetzelfde complex. Tussen de wedstrijden door kon de jeugd kijken naar de spannende wedstrijden van de Nederlandse top spelers. Merle Smit: "Het was gaaf om Selena Piek te zien spelen". Zelf hoeft Merle geen topbadmintonner te worden. "Maar ik vind het wel leuk om het beste te halen uit mezelf, en dat kan met badminton." Het mooie aan badminton, vindt Merle, is dat het een strategische sport is. "Je moet goed je eigen sterke en zwakke kanten kennen, net als die van je tegenstander. Daar kan je dan op inspelen. Dat vindt ik er leuk aan." En dat is ook wel een sterke kant van haar eigen spel, geeft ze lachend toe. "Maar het belangrijkste vind ik dat er leuke sfeer hangt op de club."

Heb je ook zin om een keer kennis te maken met badminton? De jeugd Kantjils traint op dinsdag en vrijdag vanaf 18.30 uur in Sporthal de Vlinder. De volwassenen spelen op donderdag vanaf 20.00 uur. Iedereen is welkom om de sport een keer uit te proberen.

Meer info: www.kantjils.nl of info@kantjils.nl

Meer berichten