Clemens Cornielje ontving donderdag het éérste shirt van het Nationale Bevrijdingsvuurestafette 2018.
Clemens Cornielje ontving donderdag het éérste shirt van het Nationale Bevrijdingsvuurestafette 2018.

Cornielje ontsteekt Bevrijdingsvuur op 4 mei

WAGENINGEN - Donderdag heeft Wageningen45 voor Hotel De Wereld het éérste exemplaar van het Nationale Bevrijdingsvuurestafette 2018 shirt aangeboden aan Commissaris van de Koning in Gelderland; Clemens Cornielje. Cornielje zal in de nacht van 4 op 5 mei ook het Bevrijdingsvuur ontsteken op het 5 Mei plein.

Provincie Gelderland is jarenlang een onmisbare partner van Wageningen45 en haar activiteiten. De provincie is betrokken bij het herdenken en vieren in Wageningen en draagt dit een warm hart toe. Daarom heeft de organisatie achter het Bevrijdingsevenement Wageningen Cornielje gevraagd om het Bevrijdingsvuur te ontsteken, in het bijzijn van Fred de Graaf, voorzitter van Wageningen45, en Geert van Rumund, de burgemeester van Wageningen.

Wageningen45 is verheugd met de toezegging van Cornielje om het vuur te ontsteken. Directeur Manon Derksen: "Wij vinden het een eer dat Cornielje zich hiervoor wil inzetten. Het ontsteken van het vuur is altijd een bijzonder moment en dat delen we graag met elkaar."

De Nationale Bevrijdingsvuurestafette 2018 heeft een vernieuwde formule waarbij de focus zal liggen op de deelnemers en de prestatie die zij leveren. In de loop der jaren is de Nationale Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij ruim 2.000 sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen, Stad der Bevrijding, komen om het vuur op te halen en op 5 mei in de eigen gemeente te ontsteken.

De Bevrijdingsvuurceremonie is het startschot voor het herdenken en vieren op 5 mei. Deze plechtige gebeurtenis gaat vooraf aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette en herinnert ons aan het feit hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is. Ieder jaar is er een culturele omlijsting, waarna om exact middernacht het Bevrijdingsvuur op het 5 Mei plein wordt ontstoken. Vele loopgroepen uit het hele land, hoogwaardigheidsbekleders, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en de pers zijn hierbij aanwezig.

Meer berichten
Shopbox