Albert Heller op de redactie van de Gelderlander. (foto: Herman Stöver)
Albert Heller op de redactie van de Gelderlander. (foto: Herman Stöver)

'Zeker geen spijt van Wageningen'

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week: Albert Heller.

Naam: Albert Heller.
Geboren: Op 25 februari 1984 in het Groningse Winsum.
Woonplaats: Ik woon sinds 2008 in Wageningen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben verliefd op en getrouwd met Marjanne. Samen hebben we drie kinderen: Naomi, Seth en Ezra.
Hobby's: Ik fiets graag, zowel op de weg als in het bos. En ik kan echt genieten van een goed boek.
Opleiding: Ik heb in Ede journalistiek gestudeerd. Daar heb ik ook een jaartje gewoond om vervolgens samen met Marjanne in Renkum te gaan wonen. Twee jaar later zijn we in Wageningen neergestreken. En daar hebben we zeker geen spijt van gekregen. Het is een heerlijke stad.
Huidige beroep: Ik werk als editiechef bij de Gelderlander in deze regio en in het rivierengebied.
Wat vind je leuk aan dit werk: Als journalist zit ik altijd bovenop het nieuws, zeker hier in de regio. En als chef mag ik er ook nog wat van vinden. En dat is leuk en uitdagend. Vooral nu we -zeker online- steeds nieuwe ontwikkelingen meemaken. We maken bijvoorbeeld steeds meer video's voor dg.nl.
Verder actief: Afspreken met vrienden, leuke dingen doen met het gezin en een rondje fietsen. Tel daar het werk bij op en de week zit snel vol.
Stamcafé: Ik zit niet wekelijks in de kroeg, maar kom graag in de Vlaam.
Favoriete club: FC Marijke. Onder die naam voetbalt elke maandagavond een groepje mannen in de zaal. Soms zijn we briljant. Veel vaker matig. Maar lol is er altijd.
Favoriete krant: De Gelderlander, die krant móet je eigenlijk lezen als je in Wageningen woont.
Favoriete CD/muziek: Ik luister graag naar bands als Mumford and Sons, maar vind de liedjes van bijvoorbeeld Daniel Lohues ook prachtig.
Favoriete sport: Wielrennen.
Favoriete vakantieadres: Naar de vakantie zie ik nu al uit. Altijd met de tent. Vaak naar Frankrijk. Elk jaar weer naar een andere plek.
Slecht in: Geduld, zeker in het verkeer.
Goed in: Snel schakelen. Ik kan enthousiast zijn en anderen enthousiasmeren, maar ook nuchter een beoordeling maken.
Hekel aan: Mensen die in alles zeker zijn van het eigen gelijk. Dat zorgt regelmatig voor een afrekencultuur. Zeker op sociale media wordt elke 'misstap' genadeloos afgestraft. Dat mag wel eens wat minder.
Spijt van of over willen doen: Er zijn genoeg dingen die ik beter had kunnen doen. Nergens heb ik echt spijt van. Als ik iets nog eens over kon doen, zou ik kiezen voor mijn tienertijd. Zoveel mogelijkheden, zoveel lol. En dan zonder de onzekerheid van toen.
Goede voornemens: Elke dag, vooral in het klein.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Een boek schrijven.
Lelijkste plekje in Wageningen: Van de winkelstrip aan de Churchillweg word ik niet echt vrolijk.
Mooiste plekje in Wageningen: Lastig hoor. Het Arboretum, de uiterwaarden, de Wageningse Eng. Maar ik kies voor de Markt op een drukke zaterdagmiddag. Dan leeft de stad.
Estafettestokje gaat naar: Egbert Jansen.
Omdat: Hij is een goede vriend van me. Onder meer als brandweerman staat hij midden in het Wageningse.

Meer berichten
Shopbox