Monique in gesprek met bezoekers van THUIS. (foto: Esther Meijer)
Monique in gesprek met bezoekers van THUIS. (foto: Esther Meijer)

Elke keer krijg ik energie van mijn inzet bij THUIS

WAGENINGEN - "THUIS is de stadshuiskamer van Wageningen. Het unieke concept van verbinden, delen en ondernemen spreekt mij vooral aan. Zo willen we Wageningen nog leuker maken", vertelt Monique van Holsteijn, vrijwilliger bij THUIS. Naast haar bestaan als ZZP-er, is zij een ochtend per week als host bij deze vrijwilligersorganisatie te vinden.

 "Ik zorg voor de ontvangst van bezoekers. 's Morgens maak ik de ruimte gezellig en zet koffie en thee. Ik geef bezoekers uitleg over de werkwijze bij THUIS en beantwoord hun vragen. Als ik het niet weet dan stuur ik hen door naar een van de andere mensen van THUIS. Het werk is elke keer weer anders. Het is erg leuk om mensen rond te leiden door het pand. Zij zijn altijd verbaasd over de ruimtes en onze grote keuken", zegt Monique enthousiast.

"De oprichters van THUIS zijn voormalige studenten. Het is toch wel een idealistisch concept, maar het werkt in de praktijk! Gezamenlijk doe je dingen en help je elkaar. Alleen kun je een hoop, maar met elkaar kun je nog veel meer. Je kan met vragen en nieuwe ideeën komen. Dan kijken we hoe we je verder kunnen helpen. Wij hebben ook een ruilhoek met kleding en voeding. Voor lezingen en workshops, stellen we ruimtes ter beschikking. Ook organiseren we evenementen, zoals 'Muziek bij de Buren'. Het concept is op basis van ruilen. Dus als je de ruimte gebruikt, dan is het wel de bedoeling dat je iets teruggeeft, bijvoorbeeld een donatie, een pak koffie of koekjes, of je doet een klusje of iets anders", vertelt Monique verder.

Monique: "Ik vind het erg prettig dat binnen de organisatie alle beslissingen met consensus worden genomen. Ook is het heel fijn dat ik kan deelnemen aan workshops en trainingen. Als je van een dynamische plek en ruimte voor eigen initiatief houdt, raad ik je aan om als vrijwilliger bij THUIS aan de slag te gaan. Elke keer krijg ik energie van mijn vrijwilligerswerk bij THUIS"

Over de toekomst zegt ze: "Ik hoop dat THUIS nog meer een spin in het web van Wageningen is, maar dan wel een hele leuke spin. Dat THUIS bekend is en dat mensen er graag naar binnengaan met ideeën en daar anderen treffen waarmee ze die kunnen uitbouwen."

Wil je ook vrijwilliger worden bij THUIS of zoek je een ander soort functie? Bekijk de website www.vcwageningen.nl of kom langs voor een oriënterend gesprek bij het Vrijwilligers Centrum. De bblthk, 1e verdieping, Stationsstraat 2.

Meer berichten
Shopbox