Xavi Torres Trio.
Xavi Torres Trio.

Spaans aanstormend jazztalent Xavi Torres in Impulse

WAGENINGEN - In de concertserie van Jazz in Wageningen speelt op woensdagavond 7 maart, om 20.30 uur, de jazzpianist Xavi Torres met zijn Spaanse trio in Impulse (WUR Campus).

Xavi Torres is een van de meest avontuurlijke jazztalenten uit Spanje. Tegenwoordig is hij woonachtig in Amsterdam, waar hij zowel jazz als klassiek piano studeerde aan het conservatorium. Hij won de Keep An Eye International Jazz Award 2015, zijn trio werd uitgeroepen tot "Best Group of 2015" in de competitie van de Catalan Jazz Musicians Association. Vervolgens won hij de Dutch Jazz Competition 2016 en werd hij geselecteerd voor de Young-VIP tour, door de VIP – de vereniging van beste jazzpodia in Nederland, waaronder Jazz in Wageningen.

Xavi Torres wordt in zijn trio bijgestaan door drummer Joan Terol en bassist Vic Moliner. Joan Terol is een geliefde sideman in Nederland en het buitenland en speelde o.a. met Benny Golson, Lee Konitz, Maria Schneider, Ben van Gelder, Joris Roelofs en Jasper Blom. Hij is tevens de drummer in nieuwe Maarten Hogenhuis Trio. Vic Moliner is een van de meeste gevraagde bassisten uit de jazzscene van Barcelona. Hij is tevens een actief producer en componist.

Dit Spaanse hoogstaand onderonsje staat gegarandeerd voor Catalaans vuurwerk en Mediterraanse lyriek, dat de luisteraar echt niet wil missen en nog lang zal bijblijven.

Impulse (WUR Campus) | Woensdag 7 maart | Tijd: 20:30 uur | Kaarten online via www.jazzinwageningen.nl of bij de ingang.

Meer berichten
Shopbox