Arthur Japin geeft woensdag 14 maart een lezing over zijn werk in de bblthk. (foto: Hermien Lam)
Arthur Japin geeft woensdag 14 maart een lezing over zijn werk in de bblthk. (foto: Hermien Lam)

Boekenweek met Van Toorn, Fresco en Japin

WAGENINGEN - Willem van Toorn, Luise O. Fresco en Arthur Japin zijn tijdens de Boekenweek te gast in de bblthk. Willem van Toorn wordt op zondag 11 maart geïnterviewd door Wim Huijser; aanvang 15.00 uur. Op maandag 12 maart is Louise Fresco te gast om te vertellen over 'De idealisten', haar onlangs verschenen roman. En op woensdag 14 maart geeft Arthur Japin een lezing over zijn werk. Aanvang beide avonden 20.00 uur. Toegangskaarten - Japin en Van Toorn á 5 euro en Fresco gratis - te bestellen via www.bblthk.nl

Willem van Toorn (1935) is dichter, schrijver en vertaler. Hij publiceerde een groot aantal romans en verhalen- en gedichtenbundels, en was redacteur van het literair tijdschrift Raster. Hij vertaalde onder meer uit het Duits werk van Klaus Mann en Franz Kafka, en uit het Engels romans van onder anderen Aldous Huxley, John Updike en E.L. Doctorow. Liefde voor natuur, dit jaar het thema van de Boekenweek, speelt een grote rol in werk van Van Toorn. Onder andere Lege landschap, De rivier en Het grote landschapsboek zijn een literaire bijdrage aan het debat over de groene ruimte. Deze maand verscheen zijn nieuwste boek 'De jongenskamer'. De gedichten in 'De jongenskamer' vormen één verhalend autobiografisch gedicht, dat begint in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog en eindigt in de totaal veranderde wereld van nu.

Louise O. Fresco (1952) promoveerde op tropische plantenteelt aan de universiteit van Wageningen. Sinds 2014 is zij bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research. In de tussentijd werkte ze als hoogleraar aan verschillende universiteiten en als onderzoeker bij de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN in Rome. Naast haar werk als wetenschapper is ze schrijver en columnist voor NRC Handelsblad. De onlangs verschenen roman De Idealisten is haar vierde roman, na De Kosmopolieten, De tuin van de sultan van Rome en De Utopisten. Haar Hamburgers in het paradijs is een cultuurhistorisch overzicht van de landbouw en de omgang van de mens met voedsel.

Arthur Japin (1956) braak door met de historische roman De zwarte met het witte hart. Japin speelt in zijn werk met waargebeurde feiten, die zich veelal afspelen in het buitenland. De overgave vertelt een verhaal over indianen en een pioniersfamilie (bekroond met de NS Publieksprijs), en Vaslav gaat over het leven van de Pools-Russische balletdanser Vaslav Nijinski. Nog zo een spannende mengeling van historische, psychologische en theatrale elementen maakt hij met Kolja (2017). Naast zijn schrijverschap is Japin actief als scenarioschrijver voor film en toneel, televisiepresentator en acteur.

Meer berichten
Shopbox