Sander Voortman (rechts) neemt de prijs in ontvangst.
Sander Voortman (rechts) neemt de prijs in ontvangst.

LilyPond wint landelijke competitie Zwemvijver van het Jaar

DEN BOSCH - Op Tuinidee 2018 werd afgelopen weekend werd het startsein gegeven voor het nieuwe tuinseizoen. Dit jaarlijks terugkerend evenement in de Brabanthallen in Den Bosch is een inspiratiebron voor elke tuinliefhebber en met meer dan 200 standhouders het grootste tuinevenement van Nederland.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op deze beurs werd door VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater de winnaars bekendgemaakt van de landelijke competitie Zwemvijver van het Jaar 2018. Enorme blijdschap bij team LilyPond uit Wageningen, want tijdens een spannende presentatie werd bekendgemaakt dat het bedrijf niet alleen winnaar is in de categorie 'Particuliere zwemvijvers', maar ook winnaar werd in de categorie 'Natuurlijke Zwembaden'. De Jury was zeer lovend over beide projecten. Twee verschillende typen natuurlijk zwemwater die op een prachtige manier een eenheid vormen met de tuin. Sander Voortman, een van de directeuren van LilyPond: "Het project hebben wij gerealiseerd in het buitengebied van Doorn. De eigenaar wilde een zwemgelegenheid met een natuurlijke uitstraling. Om het natuurlijke aspect extra te benadrukken hebben we behalve een speciale waterleliezone en robuuste eikenhouten vlonderelementen ook een beekloop toegevoegd waarin op een speelse wijze rivierkeien zijn aangebracht. Het is met recht een ecologische zwemvijver, waar ook de IJsvogel regelmatig een duik in komt nemen."

Dit natuurlijke zwembad met plantfilter heeft een strakke uitstraling en vormt een mooi geheel met de directe omgeving die bestaat uit een authentieke woning met rieten kap en een bijgebouw met sauna en een buitenkeuken. De centrale binnenplaats met daarin deze natuurlijke zwemgelegenheid verbindt deze elementen op een natuurlijke manier. De eigenaren genieten erg van het zwemmen in kraakhelder water zonder chloor. Er is een Luchtwarmtepomp toegevoegd die er voor zorgt dat er van het vroege voorjaar tot het late najaar in gezwommen kan worden. LilyPond heeft het concept 'zwemmen in natuurlijk water' doorontwikkeld tot een compleet concept. Het plantfilter vormt het hart van het ecologisch systeem; organische afvaldeeltjes in het water vormen de voedingstoffen voor waterplanten. Aanvullende professionele techniek zorgt ervoor dat het systeem jaar in jaar uit optimale waterkwaliteit levert.

Sander Voortman: "Wie had dit gedacht; vanuit een schuurtje begonnen, nu marktleider in de sector en deze geweldige waardering door onafhankelijke professionals uit de sector. Het winnen van deze prijs is een bekroning op ons werk en een opsteker voor ons hele team."

Meer berichten
Shopbox