Vrijwilligers stomen Bloemrijk klaar voor nieuw seizoen

WAGENINGEN - Een gemotiveerde groep vrijwilligers heeft afgelopen vrijdag bij pluktuin Bloemrijk de weg bereid voor het nieuwe seizoen. Tijdens de NL Doet actie dag hielpen twee praktijkklassen van het Lodenstein in Ede, een lokale delegatie van de SNS-bank en verschillende gedreven vrijwilligers bij de frisse start.
Na een lange winter, een stevige storm en een pittige vorst werd een variatie aan klussen ter hand genomen. De jongens timmerden vakkundig aan de weg, zodat deze weer goed begaanbaar is. Met girlpower werden de struiken gesnoeid voor de bloei. En met de nodige mankracht werden de bloemplanten geschoond van onkruid. Na een gevulde soep werd 's middags nog een tandje bijgezet. Geen compostberg te hoog, of deze werd vlotjes uitgekruid over het land. En zelfs het bord - dat geveld was door de storm - werd nog even rechtgetrokken.
"Met het weer konden we het niet beter treffen", aldus een van de leerkrachten. "En heel bijzonder hoe iedereen na de lunch zijn weg vond naar haar of zijn favoriete klus." Met dank aan de inzet van het kleurrijke team was NL Doet een absolute topdag.
Bij Bloemrijk werken vrijwilligers, cliënten en begeleiders het hele jaar aan de teelt van biologische bloemen. Het werk voor de bloemen is afwisselend met ruimte voor zowel lichamelijk lichtere als zwaardere werkzaamheden. Meer informatie zie www.pluktuinbloemrijk.nl

Meer berichten
Shopbox