Foto: kledingbeurs

Kledingbeurs Noordwest al 25 jaar voor iedereen

WAGENINGEN - De kledingbeurs Noordwest is in Wageningen en omstreken een begrip! De opzet past goed bij Wageningen: een kleine stad, ongedwongen mensen die kleding van een ander durven te dragen, betrokken ouders en milieubewuste burgers die graag recyclen. Heb je een kleine portemonnee, wil je wat geld overhouden voor vakanties of zoek je één adres voor veel verschillende kleding? Daarvoor bestaat de kleding- en speelgoedbeurs van Wageningen Noordwest al 25 jaar. Kom zaterdag 24 maart langs om je kasten weer te vullen voor de zomer!

Lidy Joling vertelt: “Samen met Joys, Lia, Mieke, Astrid en Helga hebben we een geschikte ruimte gezocht en kennissen uitgenodigd om mee te doen. We namen alles in, van babykleren tot kinderkamer meubilair en van speelgoed tot wandelschoenen. Maar dat concept was te breed en we hebben keuzes moeten maken: geen babyspullen en meubilair meer.” De huidige opzet van de beurs is al jaren hetzelfde: kleding vanaf maat 92 en allerlei speelgoed wordt in grote aantallen uitgewisseld.

Lidy: “De organisatie hebben we grotendeels van onze ervaring bij andere beurzen overgenomen. Het is zeer efficiënt geregeld en alle mogelijke problemen worden beperkt. Weet je dat bij het sorteren elke kledingsticker minstens 8 keer wordt gecontroleerd door een vrijwilliger? Vroeger leenden we de kledingrekken van Wageningse winkels en naaiden we stickers op kleding. Nu hebben we eigen kledingrekken en zijn de kledinglabels vervangen door geprinte stickers.”

De beurs werd zo succesvol dat het aantal verkopers moest worden beperken en elke beurs stond een gigantische rij kopers bij de ingang. Afgelopen tien jaar zijn veel nieuwe middelen ontstaan om gebruikte spullen uit te wisselen, denk aan Marktplaats, Facebook maar ook tweedehands winkels en talloze rommelmarkten. Toch blijft het concept van de beurs relevant: twee keer per jaar worden alle aangeboden speelgoed- en kledingstukken op één plek verzameld en kunnen kopers zelf kiezen wat voor hen interessant is. Je kunt het zien, voelen en vergelijken. Ook voor de verkopers is het heel gemakkelijk: je hoeft alleen je spullen te stickeren, voor de verkoop wordt gezorgd. Bovendien helpen we met z’n allen de scholen aan wat extra middelen: met de opbrengsten van de beurzen (25% van de omzet) is onder andere het gezamenlijke schoolplein een paar jaar geleden helemaal vernieuwd. Voor alle buurtkinderen een groot pluspunt!

Het is weer bijna zover! Zijn je kinderen weer gegroeid en heb je een hele stapel te kleine kleding? Vraag een verkoopnummer aan en breng je spullen op vrijdag 23 maart naar de beurs. Of kom shoppen voor zomerkleding en speelgoed op zaterdag 24 maart vanaf 10:00. Sta je achter de opzet van de beurs? Wil je twee keer per jaar profiteren van voorverkoop? Werk je graag met een gezellige groep mensen aan een nuttig doel? Meld je dan aan als vrijwilliger! Alle info is te vinden op www.kinderkledingbeurswageningen.nl

Meer berichten