WAVV overrompeld Varsseveld en maakt zich op voor promotie naar zondag eerste klasse. (foto: gertbudding.nl)
WAVV overrompeld Varsseveld en maakt zich op voor promotie naar zondag eerste klasse. (foto: gertbudding.nl)

WAVV heeft kans op promotie

Door Gert Budding

WAGENINGEN – Tegen Varsseveld speelde WAVV zondag op eigen veld met overtuiging. Het team van trainer Ronald Lieftink toonde pit en sloeg pal na de rust toe met twee gave doelpunten. Varsseveld was geknakt en speelde de reguliere speeltijd netjes uit met overigens nog een voorbeeldig doelpunt: 4-1.

Met deze zege staat WAVV op de tweede plaats van de zondag tweede klasse en kan theoretisch boven koploper Orion komen. De Wageningers hebben twee punten minder, maar een wedstrijd minder gespeeld. Vooraf moest Lieftink sleutelen aan zijn formatie. Spits Kevin van Woerkom en doelman Jeffrey Rutten zijn langdurig uitgeschakeld door been- en handblessures. Het was de opmaat voor een ontketend WAVV dat de eerste helft toch enige moeite had met het fysiek sterke Varsseveld. Het spel werd op beide helften tot aan het zestienmeter geaccepteerd. Daar werd door beide teams adequaat ingegrepen. Na een half uur spelen stond de achterste linie van Varsseveld met de mond open. Uit een vrije trap van de zeer ijverige Marvin van de Born toucheerde Nick van Ginkel de bal voorbeeldig. De bal vloog onhoudbaar in de bovenhoek: 1-0. Wat Lieftink tijdens de pauze in de thee heeft gedaan, zal altijd een raadsel blijven. Van Ginkel legde zondag meer kilometers af dan de snelheidstrein in het gehele weekend. De beweeglijke Wageninger was bijna bij elke actie betrokken. De 2-0 leek snel te vallen, maar de inzet van Marco van Rooijen was volgens de scheidsrechter niet de doellijn gepasseerd. Het was uitstel van executie. Van Ginkel stond weer op de goede plaats (2-0) en Mike Molenaar maakte 3-0 door opnieuw een prima pass Van den Born. De dreun was uitgedeeld in een tijdsbestek van slechts drie minuten.

WAVV speelde gedisciplineerd en de goed spelende Peer Aldenkamp maakte er zelfs 4-0 van. Varsseveld speler Cas Kemperman zorgde nog voor 4-1. De Wageningers hebben een beleeft visitekaartje afgegeven en spelen voor de langverwachte promotie. Zondag wacht DVC' 26.

Kijk voor meer informatie op www.wavv.nl

Meer berichten