Jan Matser toont in zijn prachtige showroom voor de nieuwste trends, kleuren en tijdloze ontwerpen.
Jan Matser toont in zijn prachtige showroom voor de nieuwste trends, kleuren en tijdloze ontwerpen.

Een persoonlijk interieur bij Matser

Door Kees Stap

WAGENINGEN - Enthousiast bladert Jan Matser door het inspiratieboek dat voor hem ligt. Daarin staan voorbeelden van woningen waarvoor Matser het interieur heeft ontworpen. "Dat is wat wij doen", legt Jan uit. "We zijn geen meubelverkopers, maar we helpen mensen een interieur te kiezen dat bij hen past en waarin ze zich optimaal thuis voelen."

Matser toont in de prachtige showroom op 3000 m2 eigentijdse woonwerelden die zich uitstrekken van Scandinavië tot Italië. De collectie Deens Design is uniek in Nederland. Met een team van adviseurs, interieurontwerpers en -architecten realiseert Matser al 126 jaar prachtige, op maat gemaakte interieurs. Met aandacht voor de nieuwste trends, kleuren en tijdloze ontwerpen.

Een goede interieuradviseur is volgens Jan Matser vooral iemand die goed kan luisteren. "Hoe leven mensen, hoe is hun gezin samengesteld, wat maakt ze blij? Dat zijn belangrijke vragen die ons helpen om een goed advies te geven. Vaak zien mensen door de bomen het bos niet meer, wij helpen hen om de keuzes te beperken en de juiste keuze te maken. We adviseren daarbij niet alleen over de meubels, maar ook over welke materialen en kleuren daarbij passen. Denk ook aan gordijnen, verlichting, karpetten; allemaal aspecten die een interieur persoonlijk maken. Desgewenst maakt onze interieurarchitect, mijn zus Ariënne, een ontwerp voor het hele interieur inclusief keuken, badkamer, inbouwkasten etc."

Matser kijkt ook naar de bestaande meubels van de klant. "Lang niet iedereen kiest in één keer voor een nieuw interieur. We kijken naar wat de klant en al heeft en adviseren wat daar voor nieuws bij past. We kijken daarbij uiteraard ook naar het budget. De laatste jaren zien we steeds meer starters bij ons in de showroom. Die willen graag iets moois in huis, maar hebben uiteraard iets minder te besteden. Hen kunnen we bijvoorbeeld adviseren om bij ons een specifieke tafel of bank aan te schaffen en de rest van het interieur elders."

Mensen die plannen hebben voor een nieuw interieur, laten zich tegenwoordig uitgebreid inspireren door woonprogramma's op tv en luxe interieurmagazines. Jan juicht dat toe: "Daardoor weten onze klanten vaak al heel goed welke kant ze op willen. Ons team volgt alle programma's en bladen ook op de voet. Elke woensdagochtend praten we elkaar bij over de nieuwste trends en wisselen we ideeën uit. Een belangrijke nieuwe trend is de toenemende vraag naar duurzame producten. Een leuk voorbeeld hiervan is de circulaire gordijnstof 'SEA' van de Ploeg, gemaakt van aangespoeld plastic."

Meer inspiratie op www.matser.nl.

Meer berichten