Wethouder Sport Han ter Maat en kantinebeheerder Dinie Verbeek bij voetbalvereniging WVV omringd door Levi (links) en Gwendolyn, twee jeugdige spelers.
Wethouder Sport Han ter Maat en kantinebeheerder Dinie Verbeek bij voetbalvereniging WVV omringd door Levi (links) en Gwendolyn, twee jeugdige spelers.

Voetbalvereniging WVV Wageningen ontvangt zilveren medaille voor gezonde sportkantine

WAGENINGEN - Vrijdag reikte wethouder Han ter Maat de zilveren medaille uit tijdens een feestelijk moment in de Gezonde(re) Sportkantine bij Voetbalvereniging WVV Wageningen. Wethouder Han ter Maat: "Als wethouder sport vind ik het erg mooi om te zien dat deze sportkantine binnen zo'n kort tijdsbestek al de zilveren medaille heeft behaald. De juiste teamspirit: met een breed assortiment aan allerlei 'gezonde' hapjes bijdragen aan een gezonde leefstijl voor sporters. Ook hier geldt: alle beetjes helpen om gezonder te leven en je gezonder te voelen; zeker als sporter."
Sinds een half jaar zijn zes Wageningse sportverenigingen aan de slag om hun sporters naast het gewone assortiment ook gezonde keuzes aan te bieden in de kantine. WVV is nu de eerste vereniging die een zilveren medaille binnensleept. Dit betekent dat de gezonde keuzes 60% van het assortiment uitmaken en dat producten als water, thee, fruit en verse soepen direct in het zicht staan. "We zijn heel trots dat we onze sporters nu ook gezonde keuzes kunnen bieden, daarbij danken we ook Jumbo Verberne Wageningen, de sponsor van onze waterbidons, en Eric Hulshof, de marktkraam, die ons elke week gratis fruit en groente geeft voor de sporters", zegt Dinie Verbeek nadat ze de medaille in ontvangst heeft genomen.
WVV is één van de zes verenigingen die meedoet met de Gezonde(re) Sportkantine. De andere deelnemende sportverenigingen zijn hockeyclub WMHC, korfbalvereniging KV Wageningen, dansschool Bransz en voetbalverenigingen SKV en ONA '53. Dit jaar worden de verenigingen begeleid door Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Wageningen en de Streekkantine om toe te werken naar een gezonde(re) sportkantine.

Meer berichten