Kika Sprangers. (foto: Karen van Gilst)
Kika Sprangers. (foto: Karen van Gilst)

Jasper Somsen Invites… Kika Sprangers en Karel Boehlee

WAGENINGEN - In de serie LoburgLive & Jazz in Wageningen ontvangt contrabassist Jasper Somsen op woensdag 18 april om 20.30 uur Kika Sprangers (saxofoon) en Karel Boehlee (piano) op het jazzpodium van café Loburg.
Jasper hoorde Kika Sprangers voor de eerste keer in een werfkelder aan de Utrechtse Oude Gracht. De jonge, net cum laude afgestudeerde saxofoniste maakte vanaf de eerste tonen indruk op hem. Haar vloeiende speelstijl, rijke lyriek, het warme geluid: het leidde achteraf tot een jamsessie en een goed gesprek. Ze hielden contact. Jasper bracht haar in contact met de beroemde saxofonist Bob Sheppard en samen met Robbert Kamphuis woonde hij haar indrukwekkende showcaseconcert bij tijdens inJazz '17. Direct werd besloten haar uit te nodigen. Naast het Nationaal Jeugd Jazz Orkest speelde ze in het Jong Metropole Orkest. Op dit moment is Kika op tournee door Nederland als Young-VIP 2018.
Karel Boehlee is een vertrouwd gezicht in de concertserie van Jazz in Wageningen, hij was al meerdere malen te bewonderen met o.a. Bob Sheppard, Toon Roos, Angelo Verploegen, Humphrey Campbell en Maria Mendes. Hij is een van meest geliefde Nederlandse pianisten in de internationale jazzscene. Hij werkte met o.a. Toots Thielemans, Philip Catherine, Gino Vanelli, Wynton Marsalis, Peter Erskine en Woody Shaw.
Entree is gratis, donatie welkom. Info: www.jazzinwageningen.nl.

Meer berichten