'Rondje Campus Nee!' demonstreerde op een ludieke wijze tegen de voorgenomen route.
'Rondje Campus Nee!' demonstreerde op een ludieke wijze tegen de voorgenomen route. (Foto: Pauline Schakenbos)

Boosheid en verwarring op inloopavond Campusroute

Door Pauline Schakenbos

WAGENINGEN - Op 4 april hield provincie Gelderland in het Wageningse stadhuis een inloopavond over de Campusroute. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ligt momenteel ter inzage en daar kan men op reageren.

In de NRD beschrijft de provincie hoe de voorgenomen activiteit en de alternatieven onderzocht zal worden. De groep 'Rondje Campus Nee!' had opgeroepen om te komen protesteren. Ruim veertig mensen gaven er gehoor aan. Gehuld in asfalt tenues met stickers lieten zij hun afkeuring zien. De sfeer was onderling heel gezellig, maar over het onderwerp was men boos, gefrustreerd of verontwaardigd. De presentaties en de uitleg op de informatieborden haalden de onvrede niet weg. 'Ze luisteren toch niet naar ons, het is allemaal allang beslist.' Men had reden te denken dat alles al vastligt, omdat het te onderzoeken gebied zo klein is dat er geen alternatief is. De vertegenwoordigers van de Provincie zagen dat anders. "Vele aspecten worden afgewogen in een Milieu Effect Rapport en burgers kunnen hun zienswijze inbrengen." Vreemd was dat verkeersproblemen bij de haven werden genoemd, die er niet zijn. Ook de verkeersprognoses in de NRD zijn achterhaald.

Gedeputeerde Connie Bieze was ook aanwezig. 'Er is veel kennis en inzicht is bij de aanwezigen' merkte ze op. Zij werd door Wageningen Goed Op Weg uitgenodigd voor een gesprek.

Meer berichten