Zwembad De Vrije Slag is een populaire trekpleister, niet alleen voor Bennekom, maar voor de wijde regio. Want waar vind je nog een zwembad zonder dak? Waar ze zon vrije toegang heeft? In Bennekom dus. En dat al bijna 50 jaar!
Zwembad De Vrije Slag is een populaire trekpleister, niet alleen voor Bennekom, maar voor de wijde regio. Want waar vind je nog een zwembad zonder dak? Waar ze zon vrije toegang heeft? In Bennekom dus. En dat al bijna 50 jaar! (Foto: Schotsman)

Nieuws van zwembad De Vrije Slag

BENNEKOM - Hoe blijf je als dorpszwembad 50 jaar modern? Het bestuur van Zwembad De Vrije Slag in Bennekom heeft als stelregel dat er elk jaar weer iets nieuws moet zijn. Soms is dat heel zichtbaar voor de bezoekers, zoals een nieuwe duikplank of nieuwe speeltoestellen, soms merken bezoekers er niets van. Energie, vooral zwembadverwarming via zonnecollectoren? Zwemwater uit eigen bron? Bezoekers zien het verschil niet. Hooguit in het prijskaartje...

Ja, dat prijskaartje... een abonnement voor een gezin van 5 personen kost 220 euro. Best veel geld. Wel eens naar een pretpark geweest met 5 personen? Dan valt dat abonnement nog wel mee. Een dagje uit in het zwembad kost niet meer dan 5 euro per persoon. Het halen van een A - diploma voor 450 euro? Ook best veel geld. Maar wel gehaald in 3 weken elke ochtend flink trainen met professionele instructeurs!

Het bestuur wil dat De Vrije Slag zo goed mogelijk toegankelijk blijft voor iedereen. Daarom zijn de tarieven voor het zwemseizoen 2018 vrijwel gelijk aan die voor zwemseizoen 2017. Weliswaar is daarmee in feite een voorschot genomen op de besparingen die verwacht worden dank zij de nieuwe zonnecollectoren, maar die gok is verantwoord als 2018 een zonnig seizoen wordt!

Er is meer waarmee een zwembad met zijn tijd mee moet. Dat heeft vooral met communicatie met de gebruikers te maken. Eenmaal per jaar een advertentie is onvoldoende vandaag de dag. Dus De Vrije Slag begon twee geleden met gratis WIFI op het hele terrein, startte met een eigen facebookaccount en heeft net vorige week de website drastisch vernieuwd. Daarop is nu alles te vinden over de prijzen, over start en eind van het zwemseizoen, over de openingstijden, over de opzet en de data van de zwemlessen. Alles wat de bezoekers weten moeten!

In 2019 viert De Vrije Slag het 50-jarig bestaan.. Maar voorlopig alle aandacht voor 2018. Nieuw zwemseizoen? De Vrije Slag is er helemaal klaar voor! Zoveel meer dan betonnen kuilen vol water!

Alle nodige informatie staat op de gloednieuwe website www.zwembaddevrijeslag.nl. Goed om dat te kunnen vinden, maar het mooist is natuurlijk het genieten van een verfrissende duik in het water uit eigen bron. Vergeet vooral de voorverkoop niet: van 23 t/m 27 april, van 10.00 - 18.30 uur. Dat scheelt zomaar 10 euro!

Meer berichten