Burgemeester Van Rumund onthulde vorige week samen met twee familieleden van Gerard Slotboom het nieuwe straatnaambord 'De Gerard Slotboomkade' (foto: Henk van de Beek, gemeente Wageningen)
Burgemeester Van Rumund onthulde vorige week samen met twee familieleden van Gerard Slotboom het nieuwe straatnaambord 'De Gerard Slotboomkade' (foto: Henk van de Beek, gemeente Wageningen)

Wageningen eert Gerard Slotboom met straatnaam

Burgemeester Van Rumund onthulde vorige week samen met twee familieleden van Gerard Slotboom het nieuwe straatnaambord 'De Gerard Slotboomkade' aan de zuidkant van de Wageningse haven. Hiermee eert de Wageningse samenleving een van zijn bijzondere inwoners. De burgemeester en Rita van Liere, voormalig inwoonster, hielden ieder een toespraak. De Waogeningse Blaoge zongen bij de onthulling hun nummer 'Stadse Helden' over bekende lokale Wageningse helden. In het lied wordt een suggestie gedaan om Gerard een eigen straatnaam te geven. Vanaf vandaag dus een feit.

WAGENINGEN - Ruim zestig aanwezigen woonden de feestelijke onthulling bij. Vanaf passagiersschip M.S. Bacchus liep Sampa Soekhran trommelend voor de aanwezigen uit naar de plek van de onthulling.

Burgemeester Van Rumund hield een korte toespraak waarin hij zei "Gerard was de vriendelijkste mens met een verstandelijke beperking die Wageningen had. Hij was echt een bekende Wageninger. Altijd vrolijk en zeer geliefd bij jong en oud. Iedereen hield van hem. Gerard en zijn trommel waren onafscheidelijk. Al trommelend voor de Harmonie uit, maar ook bij andere evenementen was Gerard altijd paraat. Kortom een prachtig mens die een eigen straatnaam verdient."


Rita Van Liere, voormalig inwoonster van Wageningen, vertelde haar persoonlijke herinneringen aan Gerard. Zij was één van de initiatiefnemers voor een eigen straatnaam voor Gerard.


Nees en Henk Slotboom, twee neven die ook deel uitmaakten van het gezin waarin Gerard opgroeide, onthulden samen met de burgemeester het straatnaambord van de Gerard Slotboomkade. Na de onthulling haalden de aanwezigen veel herinneringen op aan 'de kleine man met de trommel'.

Meer berichten