Jan Bakker laat zien wat er op het terrein van de stadsboerderij gaat verrijzen. (foto: Kees Stap)
Jan Bakker laat zien wat er op het terrein van de stadsboerderij gaat verrijzen. (foto: Kees Stap)

Vaarwel mini dierenpark, welkom nieuwe stadsboerderij

Door Kees Stap

WAGENINGEN - Deze week komt er na tientallen jaren nu echt een einde aan het mini dierenpark op Duivendaal. Gas, water en licht zijn gisteren afgesloten, de sloper gaat de komende dagen de nog resterende hokken verwijderen. Toch is het geen droevige week voor de Stichting Mini Dierenpark. Ze staan te popelen om in de Stadsboerderij aan het Spijk een nieuw en mooier mini dierenpark te openen.

De oude boerderij aan het Spijk is de afgelopen maanden helemaal opgeknapt. Nu de werkzaamheden aan de nieuwbouwwijk Torckdael bijna zijn afgerond, kan ook het buitenterrein van de Stadsboerderij ingericht worden.

Jan Bakker, bestuurslid van de Stichting Mini Dierenpark toont op een plattegrond hoe het er uit komt te zien. "Hier komt een hok voor de schapen en de geiten, daarnaast hebben ze een weitje om rond te scharrelen. Er komt een plek voor de kippen en een kleine volière. We maken gebruik van de kennis van kinderboerderij D Proosdij in Ede om de dieren optimaal te verzorgen. Net als zij gaan wij samenwerken met cliënten van 's Heeren Loo. Opella zorgt op een deel van het terrein voor een beweegtuin. Daar kunnen alle Wageningers gebruik van maken. Binnen in de boerderij is plek voor kleinere dieren als cavia's, konijnen en tropische vogels."

's Heeren Loo, Stichting Mini Dierenpark, de Woningstichting en Opella hebben een overeenkomst voor de stadsboerderij getekend. Het doel van de Stichting Mini Dierenpark is het bevorderen van het contact tussen kinderen en dieren in een diervriendelijke omgeving. Bovendien kan het dierenpark fungeren als een educatieve omgeving voor kinderen in Wageningen. 's Heeren Loo creëert met het mini dierenpark en de stadsboerderij een dagactiviteit die bereikbaar is voor cliënten in en rondom Wageningen. Opella zet zich graag in om een bijbehorende beweegtuin te realiseren voor haar klanten van Torckdael en voor de Wageningse samenleving. Opella creëert op deze manier een plezierige omgeving voor haar cliënten en bezoekers. De Woningstichting is eigenaar van het gebouw en de grond en heeft de verhuizing naar het Spijk mogelijk gemaakt.

Bakker hoopt dat het mini dierenpark daadwerkelijk open kan. "De plannen zijn klaar, de financiering is vrijwel rond. Het wachten is nu nog een op een beroepsprocedure. Maar we hopen dat we dit najaar het buitenterrein helemaal klaar hebben. Op dat moment kunnen we echt open en onze gasten ontvangen. We kijken er naar uit dat het na meer dan tien jaar plannen eindelijk gaat gebeuren.

Meer berichten