Logo stadwageningen.nl


Foto: Johan Mulder
Foto: Johan Mulder

Vijf koninklijke onderscheidingen in Wageningen

WAGENINGEN - Op donderdag 26 april reikte burgemeester Geert van Rumund ter gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen vijf koninklijke onderscheidingen uit. De locatie was de Grote Kerk op de Markt te Wageningen. De decorandi ontvingen hun onderscheiding vanwege langdurige bijzondere verdiensten voor de samenleving. De bijeenkomst werd feestelijk omlijst met het optreden van het ENKA mannenkoor.

Ans Lijftogt is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de onderscheiding voor haar betrouwbare en onvermoeibare inzet voor de Wageningse samenleving.
Haar activiteiten voor de Kinderspelen, de EHBO vereniging St. Jan, de Zonnebloem en het helpen bij verpleeghuis Pieter Pauw betekenen veel voor de lokale gemeenschap.

Betsy van den Berg-Beverloo werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van den Berg is een vrijwilliger met grote staat van dienst op een breed maatschappelijk terrein. Zij ontving de onderscheiding voor haar werk voor de Christelijk Gereformeerde Kerk, als taal en cultuurondersteuner voor een Afghaans vluchtelingengezin en voor het meehelpen koken voor inloopcentrum Markt 17.

Gerrit Wichards werd eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn verdiensten voor het ENKA mannenkoor, als penningmeester voor de Hervormde Kerk en van het universiteitsfonds LEB en voor veel individuele personen persoonlijk als adviseur op financieel en soms ook maatschappelijk terrein hebben tot de honorering van de aanvraag geleid.

Frances Nout is meer dan dertig jaar vrijwillig sociaal raadsvrouw in Wageningen. Ook heeft zij zich veel jaren ingezet voor de Unie van Vrouwelijke Vrijwilligers. In 1978-1983 is zij actief geweest bij de ondersteuning van een kindertehuis in Nairobi, Kenia. Zij ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ton Helwig werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote inzet voor het jeugdwerk in De Nude. Ook voor Vluchtelingenwerk zette hij zich in voor de integratie van Somalische families. Binnen de werkgroep Interreligieuze Contacten heeft hij zich ingezet voor de Voettocht van de Vrede. Voorts vulde hij veel belastingformulieren in voor leden van de Katholieke Bond voor Ouderen. De traditionele lintjesregen vindt jaarlijks plaats ter ere van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.

2 reacties
Meer berichten
Shopbox