Ziba Nillian, Grietje Zeeman, Ria Wigt, Masood Eslami en Joke van Erkel willen met City of Cultures de kracht van het internationale karakter van Wageningen benadrukken. (foto: Monte Gardenier)
Ziba Nillian, Grietje Zeeman, Ria Wigt, Masood Eslami en Joke van Erkel willen met City of Cultures de kracht van het internationale karakter van Wageningen benadrukken. (foto: Monte Gardenier)

Eerste Internationaal Cultureel Festival

Door Kees Stap

WAGENINGEN - City of Cultures organiseert van 5 t/m 8 juli een internationaal cultureel festival dat in het teken staat van Iran. Samen met Movie W, Theater Junushoff, de bblthk, kunstenaars en de stadsdichter is er vier dagen lang een uitgebreid programma met onder meer muziek, dans, film, kunst, poëzie, een Iraans buffet en voordrachten. Het festival sluit af met 'De Democratische Tafel', geïnspireerd op de Tafel van W.

Masood Eslami, Joke van Erkel, Ziba Nillian, Grietje Zeeman en Ria Wigt vormen het enthousiaste bestuur van de Stichting City of Cultures. Zij zijn samen met tientallen vrijwilligers druk bezig met de organisatie van het festival. Deze eerste editie moet het begin worden van een tweejaarlijkse traditie.

"Met City of Cultures willen we de kracht van het internationale karakter van Wageningen benadrukken. In een wereld waar oorlog en haat helaas vaak de boventoon voeren, zien wij Wageningen als een vredig en veilig eiland. Met City of Cultures willen we juist mensen en culturen met elkaar verbinden. En dat doe je het beste met muziek, kunst, dans, poëzie en eten en drinken. We merken dat de boodschap aanslaat; het is hartverwarmend hoeveel mensen met ons mee willen doen."

Voor de eerste editie van het internationale festival is gekozen voor Iran. Niet alleen omdat Masood hier geboren is, maar ook omdat het een land is met een eeuwenlange rijke cultuur. "We willen alle prachtige aspecten van het Iran van nu en het Perzië van vroeger belichten", zegt Ria. "Dat doen we met zoveel mogelijk Wageningers, maar ook met Iraniërs uit Nederland en daarbuiten. Samen met hen willen we daarnaast zoveel mogelijk geld inzamelen voor twee goede doelen."

Goede doelen

De opbrengsten van dit festival gaan namelijk naar goede doelen in Iran en Wageningen. In Iran ondersteunt City of Cultures een huis voor verstandelijk gehandicapten. Om minder afhankelijk te zijn van subsidie wil het tehuis aardbeien telen en een bedrijf in tapijtreiniging starten. In Wageningen draagt de stichting bij aan het welzijn van kinderen. Ze gaan het mogelijk maken dat kinderen die daarvoor nooit een kans krijgen, een dag naar een attractiepark mogen.

Word Vriend of Gast

Wie City of Cultures wil steunen, kan Vriend worden. Dat kan al vanaf 25 euro. Maar wie zeker wil zijn van kaarten op 5 t/m 8 juli kan voor 55 euro Vriend en Gast worden, of voor 90 euro een passe-partout kopen.

Kijk voor meer info en het programma op www.cityofcultures.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden