Twee van de bevlogen initiatiefnemers die namens Zin in Werk de oproep doen, Ans Vermeulen en Diana Blanken.
Twee van de bevlogen initiatiefnemers die namens Zin in Werk de oproep doen, Ans Vermeulen en Diana Blanken. (Foto: Pauline Schakenbos)

Week van Bevlogenheid Wageningen

Door Pauline Schakenbos

WAGENINGEN - De week van 3 tot 9 juni is landelijk uitgeroepen tot Week van de Bevlogenheid. Het netwerk Zin in Werk nam het initiatief tot een Wageningse variant. Zij nodigen mensen van harte uit om die week ook in te haken op het thema en hun bevlogenheid te demonstreren en presenteren. "Toen we van de Week van de Bevlogenheid hoorden dachten we, dit hoort echt bij Wageningen," aldus levens- en loopbaancoach Ans Vermeulen, een van de initiatiefneemsters.

"Er zijn veel bevlogen mensen in Wageningen, actieve vrijwilligers, politici, ondernemers. Bij de landelijke week ligt de nadruk op bevlogenheid in je werk, maar wat ons betreft gaat het deze week ook om vrijwilligers, mantelzorgers of mensen met een passie voor hun hobby."

Het netwerk Zin in Werk is een samenwerkingsverband van vier coaches en trainers, Jettie van den Houdt, Lysbeth Beels, Diana Blanken en Ans Vermeulen. Zij willen in de eerste week van juni de bevlogenheid in de stad zichtbaar maken en aanmoedigen.

Zelf organiseren zij een aantal activiteiten. Daarnaast nodigen ze anderen van harte uit hier ook op in te haken, om er met elkaar een mooie week van te maken. De Wageningse Wijngaard, het Vrijwilligerscentrum, de bblthk, het Heerenstraattheater en boekhandel Kniphorst doen al mee. Ook de ondernemers in de binnenstad en de diverse buurthuizen zijn benaderd en bij Wageningen Universiteit komt een bevlogen bijeenkomst voor de medewerkers.

Dit staat er op dit moment al op het programma:

Zondag 3 juni een filosofische wandeling met Jettie van den Houdt en Diana Blanken vanaf de Wijngaard op de Wageningse berg met na afloop een heerlijke wijnproeverij.

Dinsdag 5 juni de workshop De kleur van jouw bevlogenheid voor het Werkwiel.

De hele week is er een thematafel in de bblthk.

Op zaterdag 9 juni is een programma in de bblthk, met onder andere stadsdichter Ivanka de Ruijter, een Open podium met bevlogen verhalen, speed dates met Wageningse gemeenteraadsleden en met mensen die zich als vrijwilliger actief inzetten.

Met coach Lysbeth Beels of Ans Vermeulen kun je die dag een afspraak maken om uit te zoeken hoe het zit met je eigen bevlogenheid.

Heb jij ook een bevlogen verhaal, of wil je iets organiseren, meld je dan via Facebook of op de website van Zin in werk.

Het laatste nieuws en aanvullingen op het programma zijn te vinden op www.facebook.com/WerkZinin/

www.zininwerk.net

Meer berichten