Logo stadwageningen.nl


Benjamin Bok neemt het met de witte stukken op tegen Tom de Jong.
Benjamin Bok neemt het met de witte stukken op tegen Tom de Jong.

Benjamin Bok wint Bevrijdingsschaaktoernooi

WAGENINGEN - Grootmeester Benjamin Bok heeft op overtuigende wijze de zeventigste editie van het Bevrijdingsschaaktoernooi gewonnen. "In het begin liep het wat stroef, maar later op de dag ging het soepeler", zei de tevreden winnaar na afloop. Ondanks het stroeve begin won hij zijn eerste zes partijen en kon hij in de laatste ronde met een remise de toernooioverwinning veiligstellen. Bok bleef de concurrentie minimaal een punt voor. Op de gedeelde tweede plaats eindigden Peter Arnaudov, Thomas Beerdsen, Lucas van Foreest en Jasper Geurink. De voor Wageningen uitkomende grootmeester Jan Timman had zijn dag niet: door twee verliespartijen eindigde hij in de middenmoot. Yochanan Afek was met 4,5 punten de beste speler van Schaakvereniging Wageningen.

Gerben van Pel won de B-groep en jeugdspeler Fabian de Vries behaalde de eerste plaats in de C-groep.

Ondanks het mooie weer en de concurrentie van andere schaaktoernooien, hadden toch weer 143 deelnemers de weg naar het universitaire sportcentrum De Bongerd weten te vinden.

Bijzonder moment aan het eind van het toernooi was de uitreiking van de Harrie van Lotingen trofee aan de winnaar. Deze trofee werd dit jaar voor het eerst uitgereikt om de vorig jaar overleden oud-organisator en -sponsor van het toernooi, Harrie van Lotringen, te herdenken.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.svwageningen.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox