Foto: Doriet Willemen

Dorps(p)raad

BENNEKOM - Ik heb een heerlijke meivakantie gehad. Het begon direct goed met een fantastische Koningsdag. Daarna hebben we heerlijk gewandeld en gefietst tijdens de vrije dagen. De omgeving van Bennekom is zo mooi. We zijn dan ook bezig om samen met de gemeente een kaart te maken van de vele wandelpaden die we hebben. Als Dorpsraad hebben we een mooi jaar achter de rug. Dat hebben we afgelopen maandag in de Algemene Ledenvergadering nog eens doorgenomen. Om te beginnen is de structuurvisie van Bennekom met veel steun in de raad aangenomen en wij gaan er vanuit dat het nieuwe college hier enthousiast mee aan de slag gaat. Daarnaast zijn de eerste projecten van Levend Landschap gerealiseerd en is er een mooie flyer gemaakt waarin alle projecten vermeld staan en hoe je kan helpen. Ook is het Vraagt-U-maar loket een vaste vervanging geworden voor het burgerloket. We hebben een druk bezocht verkiezingsdebat georganiseerd en ons bestuur is uitgebreid met Arnoud Smits en Nicole Hattum. Ook het contact met de gemeente loopt steeds beter: wij spreken regelmatig de wethouders en de ambtenaren die werken aan projecten in Bennekom en wij worden betrokken bij plannen voor ruimtelijke ontwikkeling en voor verkeer. Komend jaar willen we hiermee doorgaan om zo de belangen van Bennekom goed bij de gemeente onder de aandacht te blijven brengen.

Binnenkort komt de nieuwe infogids van de Dorpsraad weer uit. Hoewel alles via internet te vinden is, blijkt er ieder jaar toch weer vraag te zijn naar deze gids met alle informatie over ons dorp. En ook de Bennekom Doet cheques vallen binnenkort weer in de bus. Ik hoop dat deze tweede ronde net zo'n succes wordt als afgelopen keer. Enige nadeel van het succes is dat het door de vele aanmeldingen soms even duurt voordat de gemeente alles kan verwerken.
Ik zou het leuk vinden om input van de inwoners van Bennekom te krijgen. Reacties kunnen naar: info@dorpsraadbennekom.nl

Meer berichten